SRAMOTNO

Bajramovićev sindikat koalicijski partner platformašima

niksic
VL FOTO
14.04.2011.
u 10:08

Nermin Nikšić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović jučer potpisali protokol o suradnji

Bez obzira na prosvjede sindikalnih organizacija s terena, aktualno čelništvo Saveza samostalnih sindikata BiH dodatno se približava novoproglašenoj Vladi Federacije BiH. Premijer Nermin Nikšić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović potpisali su jučer u Sarajevu protokol o međusobnoj suradnji koji, kako je istaknuto, predstavlja logičan nastavak dokumenta koji su 12. siječnja potpisali predstavnici sindikata i stranaka okupljenih oko SDP-ove platforme. Novim protokolom se „potvrđuje spremnost Vlade FBiH i SSSBiH na aktivnu suradnju u oblastima kolektivnog pregovaranja, radnopravnih odnosa, socijalne politike, ekonomije i zakonodavstva“.

Bajramović je iskoristio i ovu prigodu kako bi pohvalio novu vlast, kazavši da je ova vlada pokazala spremnost da se uhvati ukoštac s gorućim problemima iz oblasti rada, socijalne politike i zapošljavanja. Uzvratio mu je Nikšić najavljujući da će predstavnici Bajramovićeva sindikata biti uključeni u određena parlamentarna tijela. Potpisivanju protokola nazočili su gotovo svi ministri Vlade FBiH, što dodatno govori o ljubavi između nove vlasti i sindikalne vrhuške u Sarajevu. Kolateralna šteta politizacije SSS-a najvjerojatnije će biti njegovo daljnje osipanje. Protiv Bajramovićeva svrstavanja uz bok platformaške koalicije već se izjasnilo 16 sindikalnih organizacija s područja ZHŽ-a i HNŽ-a. Ove organizacije su još prije skoro dva mjeseca izrazile sumnju da se SSSBiH deklarira kao peti politički subjekt u novoj vladajućoj koaliciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?