Nakon sudara

Bacio mačku policajcu u lice, prijeti mu do pet godina zatvora

Sudar
13.03.2013.
u 09:21

Bizarni slučaj 
pri pokušaju bijega Željka Ljubišića, 47- godišnjaka iz Banje Luke

Pri pokušaju bijega Željko Ljubišić, 47- godišnjak iz Banje Luke, bacio je svog mačka u lice policajcu koji ga je došao privesti jer je prethodno sudjelovao u prometnoj nezgodi na obližnjem raskrižju. On je uspio pobjeći pa ga je policija dva sata kasnije našla kod njegove kuće, koja se nalazi u susjednoj Ulici dr. Koste Krsmanovića.

Pobjegao kući


U toj nezgodi je, pored Željkova opel kadetta, sudjelovao i automobil ford koji je vozio Miloš Šešić, a suputninica mu je bila lakše ozlijeđena Ljubinka Šešić.

- Međutim, prilikom legitimiranja on je počeo vrijeđati policajce upućujući im pogrdne riječi, a zatim je bacio mačku na jednog od njih i pokušao ga udariti zamahnuvši prema njemu desnom nogom i šakom, čime je izvršio kazneno djelo napad na službenu osobu pri obavljanju službene dužnosti, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina, priopćeno je iz CJS Banja Luka. Iz policije su potvrdili da je lišen slobode, a tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je počinio i kazneno djelo nepružanje pomoći ozlijeđenom u prometnoj nesreći jer je napustio mjesto udesa ne ukazavši pomoć ozlijeđenom drugom sudioniku u sudaru. Inače, tijekom prošle godine evidentirano je 78 napada na policijske službenike u RS-u, pri čemu je lakše ozlijeđeno njih 35. Najviše napada izvršeno je prilikom uspostave narušenog javnog reda i mira, reguliranja i kontrole prometa, oduzimanja slobode i legitimiranja osoba.

Napao pa se ozlijedio


Također, preksinoć se, prilikom kontrole prometa, dogodio incident i u Vitinskoj ulici u Ljubuškom, Naime, vozač kontroliranog vozila seat ibiza B. M. (34) iz Ljubuškog vrijeđao je, a potom i fizički napao policajce iz ophodnje, nanijevši pri tom vidljive tjelesne ozljede jednom od njih. Uz uporabu sredstava prinude svladali su otpor B. M. (34) pri čemu je isti zadobio ozljedu glave, zbog čega je odveden u Dom zdravlja Ljubuški gdje mu je izdana uputnica za SKB Mostar. Nakon izvršenih pretraga, u 22:55 sata on je i priveden.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije