Skupština UN-a

B. Tadić: Nismo za rješenje u kojem Kosovo dobiva, a Srbija gubi

Boris Tadic
Reuters/Pixsell
26.09.2010.
u 09:40

Predsjednik Srbije Boris Tadić za govornicom 65. zasjedanja Glavne skupštine UN-a gdje je bilo riječi o skorom dijalogu Srbije i Kosova.

 - Nemamo mi namjeru kao zemlja vratiti u ono političko stanje kao što je bilo 90-tih niti itko može imati iluziju kako bi albanski narod na Kosovu mogao prihvatiti onu razinu ili strukturu uređenja koje smo imali 90-tih niti je itko u Srbiji nerealalan da ima takav plan, ali rješenje svakako nije u kojemu jedna strana - kosovski Albanci dobiju sve, a Srbija izgubi sve. I ovaj dijalog treba ostvariti perspektive - prenose beogradski mediji izvode iz rasprave predsjednika Srbije Borisa Tadića za govornicom 65. zasjedanja Glavne skupštine UN-a gdje je bilo riječi o skorom dijalogu Srbije i Kosova.

Srbijanski predsjednik je rekao kako je Srbija spremna na dijalog i očekuje rješenje spora između dvije države na dulje staze. Kompromisno rješenje, kaže Tadić, podrazumijeva mir i gospodarski razvoj kako ne bi bila blokirana ni tržišta ni ekonomije na prostoru Zapadnog Balkana, piše B92 i ističe Tadićeve riječi kako će tijekom dijaloga biti obuhvaćena "ne samo konkretna pitanja života ljudi na Kosovu, već i sva druga koja će se nametnuti tijekom ovih razgovora".

- Želim istaknuti kako je od krucijalnog značaja da, tijekom procesa dijaloga, članice UN koje nisu priznale proglašenu neovisnost Kosova ostanu na tom pravcu nepriznavanja - rekao je Tadić, prenosi dnevnik Danas dodajući kako je Tadić ocijenio da će to "značajno doprinijeti osiguranju kako jednostrani pokušaji nametanja rješenja etničkih i teritorijalnih sporova ne budu ozakonjeni i time sprečiti da proglašenje neovisnosti Kosova postane presedan".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?