BIZARNI SLUČAJ

‘Avetinja’ umjesto mrtvaca prevozila 83 kg marihuane

pik
09.09.2013.
u 09:30

Crnogorac je trebao pošiljku droge prevesti preko BiH i Hrvatske

Policajci iz Vrgorca uhitili su 26-godišnjeg Crnogorca koji je u crnom pogrebnom kombiju, na kojem je na ćirilici ispisano “Pogrebno Narcis” iz Nikšića, krijumčario oko 83 kilograma marihuane namjeravajući je prodavati u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na više od 4 milijuna kuna. U posebno napravljenom dijelu kombija, u kojem su bili prazan sanduk i križ, pronađen je 81 paket “trave”, težak 83 kilograma i 43 grama. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni Crnogorac prokrijumčario marihuanu iz Crne Gore preko BiH u Hrvatsku. Predan je pritvorskom nadzorniku i prijavljen zbog šverca droge.

To je do sada rekordna zapljena marihune na području PU splitsko-dalmatinske. “Trava” je držana u posebno spremljenom boksu ispod praznog mrtvačkog sanduka, a bila je namijenjena tržištu Slovenije. - Samo lud čovjek ne bi uočio crni kombi s ćiriličnim natpisom koji ujutro kruži Vrgorcem. Nije ni čudo što su policajci drogu zaplijenili, a vozača uhitili. Vjerojatno je tražio izlaz i znak za autocestu!” Onaj gazda koji šalje tog vozača na put s ovakvim vozilom nema baš puno pameti - govorili su u vrgoračkoj policiji, čijem načelniku Geniju Dropuliću treba odati veliko priznaje na budnosti i organiziranosti.

Naime, nakon što su primijetili sumnjivo vozilo koje je bez problema prešlo granični prijelaz na području PU dubrovačko-neretvanske i zašlo već deset kilometara u hrvatski teritorij, zaustavili su ga i izolirali iz prometa te su odmah i pribavili sve potrebne naloge za njegov pretres. Veliku ulogu odigrao je i policijski pas Pik koji je odmah locirao boks ispod sanduka. Dvadesetšestogodišnji vozač, zaposlenik pogrebnog poduzeća “Narcis”, odmah je uhićen i priveden je u Dubrovnik pritvorskom nadzorniku, a potom će biti ispitan. Načelnik Sektora krim policije PU splitsko-dalmatinske Josip Buljan i načelnik Službe kriminaliteta droga Duško Jenjić mogu se pohvaliti da su policajci PU SD ove godine zaplijenili oko 230 kg marihuane, 1,5 kg heroina, oko 9 kilograma speeda te oko pola kilograma kokaina.

Udio PP Vrgorac u ovogodišnjoj zapljeni marihuane je najveći od svih policijskih postaja u PU SD. U četiri velike zapljene pronašli su 115 kilograma marihuane, dakle pola od onoga što je zaplijenila cijela Uprava. Na tiskovnoj konferenciji kojoj su nazočili Josip Buljan, Duško Jenjić i Geni Dropulić rečeno je novinarima da krim-obrada ovog slučaja još traje uz pomoć Interpola. - Netko je 26-godišnju “avetinju” iz Nikšića poslao na tako dalek i opasan put, a netko ga je trebao i čekati u Sloveniji te potom drogu prebaciti po “deželi”, ali i u druge zemlje EU. Vozača je u Sloveniji čekao sanduk s mrtvacem kojeg bi doveo u Crnu Goru, ali tek kada bi nalogodavcima u Sloveniji isporučio marihuanu.
Nije bilo praznog hoda, kombi je uvijek trebao biti pun - našalili su se načelnici Buljan, Jenjić i Dropulić ponosni urađenim poslom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?