Tomislav Martinović,

Autoceste se grade u središtu države, nigdje se ne spajaju

Tomislav Martinović
06.08.2013.
u 10:27

Apsurd -Imamo jedan potpuno nelogičan odnos federalnih vlasti da se u središtu države grade autoceste, a ne spajaju se i ne vode nas nikamo iz BiH - ističe Martinović

Političko stanje u Federaciji je postalo teško uopće definirati. Stanje u županijama je nešto bolje. O funkcioniranju vlasti, aktualnim političkim događajima i brojnim drugim temama za Večernji list smo razgovarali s izaslanikom u Domu naroda FBiH i predsjednikom Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a Tomislavom Martinovićem.

•Teško je susresti ovih dana dužnosnika u BiH, svi su na odmorima. Što vi radite u Mostaru?

Proveo sam nekoliko dana odmarajući se i nemam dalje namjeru koristiti odmor. Imamo mnogo aktivnosti. A i gužva je na graničnim prijelazima (smijeh)

•Predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić je nedavno izjavio kako je Skupštini poslano toliko zakona da Vlada i ne mora raditi idućih šest mjeseci. Kakvo je stanje u Skupštini?

Nisam siguran da je baš tako. Mi smo na prošloj sjednici Skupštine održanoj krajem srpnja ove godine apsolvirali sve što smo imali na dnevnom redu, dakle iscrpili smo sve što je Vlada uputila Skupštini. Vidjet ćemo što će nam još doći od Vlade jer su imali sjednicu početkom kolovoza. Ima nekih nacrta zakona koji bi trebali razmatrati u kolovozu. U prvom redu tu je Zakon o šumama. Dom naroda Parlamenta Federacije skinuo je s dnevnog reda pretposljednjeg zasjedanja nacrt zakona o šumama. Dakle taj nacrt je odbačen iz razloga što nije imao suglasnosti županija.Pripremljen je nacrt našeg županijskog zakona o šumama. Radi se o vrlo važnom gospodarskom zakonu koji može u mnogo čemu poboljšati financijsku situaciju u županiji. Mislim da je došlo vrijeme da se donese ovaj zakon i i unatoč mnogim kontroverzama.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?