AUSTRALIJA - SRBIJA 2:1, NJEMAČKA - GANA 1:0

Australija s dva gola poslala Srbiju kući

Srbija - Australija (1)
Foto: Reuters/AFP
1/19
23.06.2010.
u 21:53

Osminu finala Svjetskog prvenstva iz skupine D izborili su Njemačka i Gana. Nijemci su sa 1:0 pobijedili Ganu, dok će Australcima trijumf (2:1) nad favoriziranom Srbijom ostati samo lijepa uspomena.

Njemačka će tako u osmini finala igrati s Engleskom, a u četvrtfinalu na pobjednika susreta Argentina - Meksiko. Promijenio je Radomir Antić taktičku formaciju u odnosu na prethodne dvije utakmice. U vezni red je postavio tri igrača ispred zadnje linije, Ninković, Stanković i Kuzmanović.

U prve dvije utakmice igrao je u 4-2-3-1, nominalno napadačkoj formaciji. No, Srbija je protiv Australije, posebno u prvom dijelu, igrala iznimno napadački. Većina akcija išla je uglavnom preko bokova, Jovanović na lijevom i Krasić na desnom. S tim da su i Stanković i Kuzmanović duboko pritiskali Australski obrambeni blok. Fijukalo je sa svih strana, a posebno se u nekoliko navrata sjajnim intervencijama istaknuo australski vratar Mark Schwarzer. I drugi dio krenuo je u istom stilu. No, bez koncentracije bili su Žigić i Jovanović.

Australci su prijetili udarcima iz daljine (Cahill, Čulina, Bresciano...), no spašavao je vratar Stojković. No, dok su Srbi stiskali Australce, nakon sat vremena Nijemci su probili Ganu. Prekrasan pogodak u 60. minuti s dvadesetak metara postigao je Özil. A sigurno je mnoge iznenadio Antić kada je u 62. minuti iz igre povukao Krasića, jednog od raspoloženijih igrača u srbijanske momčadi. I kao da je to bila naznaka srbijanskog pada...

Sedam minuta kasnije Bresciano je ubacio u srbijanski šesnesterac, a Cahill je nadskočio Nemanju Vidića i pogodio desni kut nemoćnog vratara Stojkovića za australsko vodstvo.

A sve je bilo gotovo kada je Holman povukao od centra i raspalio desnom nogom i s preko dvadeset metara pogodio desni kut za 2:0. Srbijanska obrana bila je loše postavljena na širokom prostoru nitko nije ušao u blok Holmanu. Srbijansku je nadu tek produžio pogodak Pantelića u 84. minuti, ali posljednjih sedam minuta im nije donijelo pogodak vrijedan osmine finala.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

TU
Tuce
10:19 24.06.2010.

Rece Tadic navijajte za nas komsije i ja sam navijao za dobre komsije Japan,Koreju Mexiko,e pa jesmo se i nagledali Srpske fudbalske bijede pa koji nogomet vi igrate kad vas kenguri rasturise,vi ste najbolji prije utakmice a posle se sakrijete u misiju rupu steta za Hrvatsku sto se nije kvalifikovala a sa olicom bi dogurala do polufinala mislim da bi i Bosna otisla dalje nego Srbija.Ma vi ste jad i bijeda......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije