"teroristički" čin

Assad: Masakr u Huli ne bi mogle počiniti ni čudovišta

'Syria\'s President Bashar al-Assad listens to questions from journalists in Paris, in this December 9, 2010 file picture. The United States will impose sanctions on Assad for human rights abuses on M
'BENOIT TESSIER'
04.06.2012.
u 09:15

Ovo nije unutardržavna kriza nego međunarodni rat kojega izvršavaju naši sunarodnjaci, poručio je Assad u svom obraćanju sirijskom parlamentu

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad tjedan dana nakon masakra u Huli odlučio je prokomentirati stravične događaje u kojima je ubijeno više od 100 ljudi. Assad je jučer kazao kako "ni čudovišta ne bi mogla učiniti tako nešto" te dodao kako će nastaviti s "borbom protiv terorista koji izvršavaju inozemnu urotu".

Assad je događaje u Huli osudio samo dan nakon što je međunarodni izaslanik za Siriju, Kofi Annan, svjetskoj zajednici poručio kako je u Siriji u tijeku građanski rat te kako svijet od sirijskog predsjednika treba zatražiti smirivanje situacije, a ne se oslanjati na pusta obećanja, javlja Reuters.

- Ovo nije unutardržavna kriza nego međunarodni rat kojega izvršavaju naši sunarodnjaci - poručio je Assad u svom obraćanju sirijskom parlamentu te dodao kako će se borba i pogibija zaustaviti samo zajedničkom suradnjom svih strana.

Uspoređujući se s kirurgom Assad je stanje u Siriji opisao kao ranu koju kirurg treba zaliječiti pa je tako povukao i usporedbu tvrdeći da kada kirurg operira ozlijeđenog pacijenta nitko ga ne optužuje za krv na njegovim rukama nego su mu svi zahvalni što je spasio pacijenta.

Podsjetimo, prije nešto više od tjedan dana u masakru u Huli ubijeno je 108 osoba, većinom žena i djece. Većina njih smaknuta je iako se prvobitno mislilo kako su stradali u granatiranju svojih naselja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?