CIBONA Večeras u 18 sati stiže Hemofarm na početku drugog kruga NLB lige

Anzulović: Izgubili dva igrača jer nismo mogli platiti!

'28.10.2010.,Cibonina dvorana, Zagreb - Kosarkaska Euroliga, 2. kolo, KK  Cibona - KK Fenerbahce . Roko Leni Ukic i Rok Stipcevic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
04.01.2011.
u 14:13

Prva i neugodna prepreka pred novim strategom Cibone Anzulovićem zove se Hemofarm iz Vršca.

Prvi dani prilagodbe prolaze, no pred Ciboninim košarkašima i novim strategom Draženom Anzulovićem nameću se imperativi. Naime, krajnji cilj je igranje Eurolige i sljedeće sezone, a tamo vukovi mogu samo ako budu bolji od Cedevite i Zagreba u kupnom zbroju bodova (NLB liga, domaće prvenstvo i kup). Prva i neugodna prepreka zove se Hemofarm iz Vršca, koji pod Toranj stiže večeras u 18 sati.

- Napustio ih je najbolji igrač Mačvan, ali to je i dalje jako dobra i talentirana momčad i to posebno u napadačkom segmentu igre. U obrani su agresivni i sigurno nas čeka teška bitka - rekao je danas u uvodu Cibonin strateg Dražen Anzulović.

Novi trener je u nekoliko dana uspio postaviti nekoliko novih akcija, snimiti tjelesno stanje igrača.

- Čeka nas puno posla na svim poljima. Imamo problema s ozljedama (Bogdanović, Radošević, Lalić nisu spremni, ali će ipak igrati, Smajilagić, Filipović ne, dok su snimke pokazale da će se prvi kapetan momčadi Rozić ipak priključiti momčadi za nekoliko dana), a vidi se da su neki igrači izraubani, da neki nisu spremni. Za mene je najvažnije da sutra momčad odgovri na moje zahtjeve, a ovim putem pozivam publiku da kao i protiv Partizana dođu u velikom broju. Mogu im obećati da ćemo dati i posljednji atom snage da dođemo do uspjeha.

Za ispunjenje ciljeva Ciboni su nasušni potreni organizator igre i centar na poziciji petice.

- Dobili smo dvije odbijenice jer nismo mogi udovoljiti njihovim financijskim apetitima.

Da li s ovom momčadi koju trenutno imate možete do željenih ostvarenja?

- Nama su pojačanja neophodna. S ovim kadrom je vrlo teško izdržati sve velike napore koji su pred nama.

Pred novinarima su sjedili i Leon Radošević i Rok Stipćević. Organizator igre je priznao da je podbacio u prvom dijelu sezone.

- Mogao sam i morao bolje, no pune je tu okolnosti zbog kojih nisam bio na svom nivou.

Nova uprava je uplatila igračima neke zaostatke, ali daleko je to od iznosa koji igrači potražuju. No, sada je vitalno da novi ljudi pronađu novac za dva tri igrača, inače bi sezona doista mogla definitivno propasti.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije