Odluka u nedjelju

Ante Gotovina glasovat će na referendumu o Europskoj uniji

\'Croatian General Ante Gotovina is escorted towards a police vehicle on arrival at the Torrejon military air base outside Madrid December 8, 2005. Gotovina, one of the three most wanted war crimes su
Pixsell
17.01.2012.
u 10:00

Na izjašnjavanje o pristupanju Uniji 22. siječnja izići će oko 15 tisuća građana izvan Hrvatske

Hrvatski general Ante Gotovina namjerava glasovati na referendumu o EU, na kojem će hrvatski državljani odlučiti o tome žele li da se Hrvatska pridruži Uniji. Doznajemo da je general, koji u pritvoru u Haagu čeka pravomoćnost presude, iskoristio svoje građansko pravo te se u redovnom roku predregistrirao za referendumsko izjašnjavanje ove nedjelje, 22. siječnja.

Bez imena

Iako je propustio dati svoj glas na nedavnim parlamentarnim izborima, vjerojatno razočaravši sve koji su njegovo ime koristili, ali i zloupotrebljavali u dnevnopolitičke svrhe i partikularne interese, odluka o budućnosti Hrvatske očito ima drugu težinu za zapovjednika Oluje. Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova nisu željeli potvrditi ovaj podatak, niti otkriti tko se od ostalih hrvatskih državljana u Haagu registrirao za glasovanje na nedjeljnom referendumu. Sa Zrinjevca poručuju kako takve informacije ne mogu objaviti budući da ih u tome priječi Zakon o zaštiti osobnih podataka. Isti zakon ih sprečava da objave hoće li ostali hrvatski državljani u pritvoru u Scheveningenu također pristupiti referendumu. Biračko pravo, govorilo se, već su na parlamentarnim izborima koristili – uz Mladena Markača i Idriza Balaja -, i šestorica Hrvata iz Bosne i Hercegovine: Slobodan Praljak, Jadranko Prlić, Berislav Pušić, Valentin Ćorić. Milivoj Petković, Bruno Stojić.

Privremeni ispis

Tako će Gotovina biti jedan od desetaka tisuća građana koji neće glasovati u mjestu boravišta. Kako kažu u Ministarstvu uprave, izvan mjesta prebivališta glasovat će 21.476 birača. Kako je prije desetak dana objavio nadležni ministar Arsen Bauk - što nisu bili konačne brojke - njih 14.896 uzelo je potvrdu ili se registriralo za glasovanje u inozemstvu, 4175 njih su osobe lišene slobode, 942 su pomorci i 100 pripadnika Oružanih snaga RH.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?