odmazda

Anonymousi zbog Assangea srušili stranice britanske vlade

'Protesters wearing Anonymous Guy Fawkes masks pose during a demonstration against controversial Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), on February 25, 2012 in Nice, southeastern France. AFP PHOT
'VALERY HACHE'
21.08.2012.
u 11:54

Članovi Anonymousa putem Twittera jasno su poručili: Vlado Velike Britanije očekuj nas! Srušili su stranice ministarstva pravosuđa i ureda premijera

Nekoliko internetskih stranca britanske vlade, uključujući i onu ministarstva pravosuđa, srušeno je u napadu hakera. Napadi na stranice vlade odmazda su za ponašanje Velike Britanije prema osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu.

Akcija koju su pokrenuli članovi hakerske organizacije Anonymous nazvana je "#OpFreeAssange" (Operacija: Oslobodite Assangea) i cilj joj je bio srušiti internetsku stranicu ministarstva pravosuđa i službenu stranicu ureda premijera. Stranice vlade napadnute su DDoS-om odnosno distribuiranim uskraćivanjem usluge, a nakon što su uspješno srušene administratori britanske vlade ponovno su ih vratili "u pogon".

Ako je vjerovati tvrdnjama hakera, donosi RT, u jednom trenutku bila je srušena i stranica vladinog ureda za rad i mirovine, a članovi Anonymousa putem Twittera jasno su poručili: Vlado Velike Britanije očekuj nas!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije