Planovi

Angelina se želi vjenčati u BiH

Angelina Jolie
Autori: Sonja Hoffman, Marija Medić Bošnjak
16.05.2013.
u 09:28

Glumičin operativni zahvat je potaknuo brojne žene da naprave testove

Cijeli svijet je ostao šokiran, ali ujedno i daje punu podršku poznatoj glumici Angelini Jolie koje je zbog velikog rizika od obolijevanja od raka odstranila obje dojke. Nakon osmosatne operacije odstranjivanja obje dojke iz zdravstvenih razloga, Angelina se planira udati za Brada Pitta što prije, kažu izvori bliski paru.

Vjenčanje uskoro

- Angie se jedva čeka udati, a i djeca ih stalno pitaju kada će se to dogoditi – kazao je prijatelj glumaca za Mail Online, koji tvrdi da kao jedna od UN ambasadorica dobre volje, Angelina “prolazi kroz faze”, kaže izvor za Mail Online i htjela bi se udati u nekoj od zemalja u kojima je poznata po svom humanitarnom radu.

- Vjenčanje u BiH, Kambodži ili na Haitiju doprinijelo bi globalnoj zajednici. Možda zvuči pretenciozno, ali Angelina iskreno vjeruje da treba to uraditi. Htjela bi da svoj dobrotvorni rad na ovaj način uključi u svoj osobni život. Inače, glumičin potez naišao je na odobravanje posebice kod žena koje su prošle kroz teški oporavak od raka dojke. – Kada bi me netko danas pitao želim li odstraniti obje zdrave dojke da jednom ne bih dobila rak odmah bih to učinila – rekla je Lidija Ivković (51)koja je u listopadu operirala rak na dojci, nakon što je pročitala da se na preventivnu mastektomiju, temeljem lošeg nalaza genskog testa, odlučila glumica Angelina Jolie, Iako je, priznaje, i nekoliko godina znala za postojanje BRCA genskih testiranja, koja mogu pokazati koliki žena ima rizik za oboljenje od raka dojke, ova inženjerka građevine priznaje nije joj palo na pamet na njega otići. – Nitko u obitelji nije imao rak dojke, a redovito sam išla na sistematske preglede koji nisu pokazivali promjene – otkriva. Nalaz se promijenio tijekom samo godine dana. – Odstranjen je samo tumor promjera 1,5 cm i limfni čvorovi, no ne i dojka – nastavila je. Nakon saznanja da je bolesna, prva joj je reakcija bila pomisao na dojke. – Ne dam svoje dojke, pa one me čine ženom – otkrila je, no onda je prvotni šok nadvladao strah od raka, ali i činjenica da je samohrana majka koja brine o 17-godišnjem sinu, pa je odluku o parcijalnoj operaciji oboljele dojke još jednom otišla preispitati kod svog kirurga.

Razmišlja o testu

– Dva su liječnika rekla kako nije potrebno odstraniti cijelu dojku, jer tumor je malen, nije proširen na limfne čvorove i hormonski ovisan što pruža bolju mogućnost kontrole eventualnog povratka bolesti lijekovima – prepričala je mišljenje svojih liječnika L. Ivković. Poslušala ih je, kaže, no danas nakon kemoterapije i ciklusa zračenja razmišlja drugačije. – Razmišljam o tome da odem na test i ako mogu mastektomijom obje dojke spriječiti povratak bolesti – rekla je i dodala kako bi nakon takvog zahvata obvezno učinila i rekonstrukciju dojki. – Želim živjeti još najmanje ovoliko godina – poručila je. Inače, da je Angelina Jolie sve o operaciji držala u najužem krugu, dovoljno govori i činjenica da je njezin otac Jon Voight za sve doznao putem interneta, kao i ostatak svijeta. Glumac se iznenadio kada je pročitao New York Times i shvatio što je Angelina napravila, pogotovo stoga što ju je dan prije objave vijesti vidio. – Bio sam iznenađen, ali i duboko dirnut načinom na koji se sa svime nosila– izjavio je otac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?