Tradicija blagoslova

“Andrinje” uz kaplje vrhunskog vina

Andrinje
01.12.2012.
u 13:04

Kušanju vina u Podrumima Andrija u Paoči nazočilo je više stotina uzvanika, poslovnih partnera, prijatelja i kupaca vina Andrija

Zahvaljujući poduzetničkom duhu članova obitelji Ćorić, sinoć je u njihovoj poznatoj tvrtki „Podrumi Andrija“ u Paoči upriličena tradicionalna manifestacija blagoslova i kušanja mladog vina pod nazivom „Andrinje“, koju vlasnici Podruma (obitelj Ćorić) za svoje prijatelje i poslovne partnere krajem studenog svake godine organiziraju u spomen na pok. Andriju Ćorića, osnivača Podruma.

Cjelovečernje druženje

Bilo je to nezaboravno cjelovečernje druženje obitelji Ćorić sa svojim kupcima, poslovnim partnerima i prijateljima, a ujedno i prilika da im upute čestitke za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane, da im pokažu svoj prekrasni podrum i da ih počaste svojim vrhunskim vinima i domaćim specijalitetima. Domaćini su sinoć svoje goste u Paoču dočekali riječima dobrodošlice „Živi bili i Andrijino vino pili“. Uz članove, rodbinu i prijatelje obitelji Ćorić, na „Andrinju“ u Paoči okupilo se nekoliko stotina njihovih kooperanata, iskusnih vinara, poslovnih partnera, te mnogih uglednika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života čitlučke i susjednih općina i cijele BiH, kao i niz gostiju i poslovnih partnera iz RH i još iz devet europskih zemalja u koja se izvoze vina „Andrija“. U pozdravnom govoru, direktor Podruma Andrija, Miro Ćorić poželio je svima da uživaju u mirisu i okusu kapljica glasovitih vina iz Podruma Andrija.

Imendan i dar

Budući da je jučer bio blagdan sv. Andrija, svakom nazočnom Andriji i Andrijani vlasnici Podruma čestitali su imendan i darovali bocu vina „Andrija“, a prigodan dar za imendan dobio je i mladi Andrija Ćorić, sin Miroslava Ćorića. Pozdravne riječi tom su prigodom uputili i čitlučki načelnik Ivo Jerkić i gradonačelnik grada Križevaca i predsjednik HSS Branko Hrg, s kojim je iz Križevaca došao i „biskup“ Martin sa svojim pajdašima što su uveseljavali nazočne. Nakon toga, gradnićki župnik fra Mate Dragićević zazvao je božji blagoslov na mlado vino, vinograde, vinske podrume, vinogradare i vinare, nazočne goste i uzvanike te sve koji će se vinom sladiti. Fešta je nastavljena obilaskom suvremeno opremljenog vinskog podruma, kušanjem vina i domjenkom. „Andrinje“ je trajalo do kasno u noć, a proteklo je u prijateljskom ozračju, ugodnom druženju i nezaboravnom uživanju u opojnom mirisu i okusu visokokvalitetnih bijelih, ružičastih i crnih vina poznatog i prepoznatljiva imena „Andrija“ i domaćim specijalitetima. „Andrinje“ će se nastaviti i danas cjelodnevnom akcijskom prodajom vina „Andrija“ po vrlo povoljnim cijenama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?