Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Andrea i Martina prve magistrice prava po Bolonji

Zanimljivo je kazati da su najbolje prijateljice Andrea Perić i Posušanka Martina Mikulić magistrirale isti dan
08. srpnja 2010. u 08:36 0 komentara 1018 prikaza
magistrice
Foto: VL FOTO

- Danas su o mojoj kćeri rekli sve najbolje kao čovjeku, studentu i njezinoj odgovornosti. Gledao sam je onako nježnu, ali ona kada krene, struka je ispred nje. Vjerujem da me danas, kao oca, samo oblaci nose. Nikada moju Andreu nisam pitao koliko je ispita dala, ima li problema. Koliko je god samozatajna, nježna, toliko je jaka osoba i vrlo principijelna. Sredinom lipnja vraćala bi se doma jer bi već završavala godinu - sretni su Ante Perić i supruga Mara.

- Znam da uvijek uči i uvijek mi je u glavi bilo kako je govorila: “Moram diplomirati i pomoći vam.” “Groznica”, mama je još uzbuđena. Andrea Perić iz Tomislavgrada prva je magistrica prava prema bolonjskom procesu mostarskog Sveučilišta. “Znamo da se prije uvođenja bolonjskog procesa nakon četiri godine postajalo diplomirani pravnik. Po novom sustavu, nakon pet godina stekla sam zvanje magistra prava. Kako sam ja prva magistrica prava mostarskog Sveučilišta, po Bolonjskoj deklaraciji, u biti nitko mi još nije pojasnio što to podrazumijeva. Najvažnije mi je pronaći posao, no kako sam načula, tu će nam biti lakše”, magistrica prava Andrea Perić krenu koncizno i jasno nam je rekla činjenice.

Zanimljivo je kazati da su najbolje prijateljice Andrea Perić i Posušanka Martina Mikulić magistrirale isti dan. Doista je bilo zadovoljstvo čuti o samozatajnoj djevojci koja je u svojoj tišini pisala izuzetne rezultate - istaknuo je Andrein mentor doc. dr. sc. Ivo Rozić s Pravnog fakulteta u Mostaru

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.