Borba za Otok

Ancelotti se bez ljubimca Torresa bori za svoj posao

\'Manchester United\'s Rio Ferdinand (L) challenges Chelsea\'s Florent Malouda during the first leg of their Champions League quarter final soccer match at Stamford Bridge in London April 6, 2011.
Reuters
12.04.2011.
u 11:30

- Triput sam pogledao tu prvu utakmicu, objasnio sam igračima koje su slabosti Uniteda. Pripremili smo specijalnu taktiku kojom ćemo iznenaditi United - tvrdi Ancelotti.

Večerašnji dvoboj Manchester Uniteda i Chelseaja bit će prava bitka za Otok. Pobjednik će ostati posljednja uzdanica Engleza da njihov klub osvoji Ligu prvaka. Crveni vragovi u velikoj su prednosti nakon pobjede 1:0 u prvoj utakmici, no trener momčadi sa Stamford Bridgea Carlo Ancelotti misli da ima recept.

– Triput sam pogledao tu prvu utakmicu. Objasnio sam igračima koje su slabosti Uniteda. Pripremili smo specijalnu taktiku za večeras – rekao je talijanski stručnjak te dodao:

– Uvjeren sam da možemo proći United, no bitnije je da u to vjeruju i moji igrači.

Dio te "specijalne" taktike je i premještanje Fernanda Torresa na klupu. Iako je na njegovo inzistiranje stigao na Stamford Bridge, i Ancelotti je izgubio vjeru u Španjolca koji nije zabio gol u 11 utakmica za Chelsea. A za njegovo dovođenje u siječnju potrošili su 50 milijuna eura.

Zato će danas napadački tandem činiti Drogba i Anelka.

Abramovičev ultimatum

– Ne zabijamo mnogo golova u posljednjim utakmicama, no Torres, Drogba i Anelka sjajni su napadači koji će sigurno proraditi. Ma, Torres je svjetska klasa, za mene najbolji na svijetu – kaže veznjak Chelseaja Yossi Benayoun te dodaje:

– Svi smo svjesni da nam je ovo utakmica sezone, posljednja šansa da nešto osvojimo. Ako pobijedimo Manchester, uvjeren sam da ćemo osvojiti Ligu prvaka.

Inače, priča se da je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič Ancelottiju postavio ultimatum osvajanja Lige prvaka ove sezone. Naime, bogati Rus svom je treneru ispunio želju potrošivši 50 milijuna eura za Torresa koji je trebao biti prevaga u borbi za naslove, a Chelsea je trenutačno daleko od bilo kojeg trofeja.

– San mi je jednog dana trenirati Romu. Tamo sam proveo najveći dio igračke karijere, a nikada nisam bio trener. No, trenutačno mislim samo na Chelsea – znakovita je izjava talijanskog stručnjaka koji je i sam svjestan da mu je vrijeme odbrojeno ako večeras ne izbaci Manchester.

Statistika je i te kako protiv Chelseaja. Naime, Manchester United ove sezone na Old Traffordu još nije izgubio utakmicu, a u povijesti Lige prvaka nisu ispali nakon što su pobijedili u prvoj utakmici.

Vraća se odmorni Rooney

– Neće biti lako protiv Chelseaja, oni će nas sigurno napasti. No, naš duh je pobjednički i zato je Manchester najbolji engleski klub – smatra Ferguson.

Iako mu je Berbatov donio pobjedu u subotu protiv Fulhama, a i najbolji je strijelac Uniteda ove sezone (22 pogotka), Škot će Bugarina danas ostaviti na klupi jer se u momčad vraća Wayne Rooney.

– Kazna Rooneyju nepravedna je, no možda je i dobro što se odmorio pa će danas imati dodatni motiv – uvjeren je Sir Alex.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije