U finalu Lige MZ

Zvona Turčinovića četvrti put zvonila

Zvona Turčinovića četvrti put zvonila
07.08.2013.
u 11:03
Finalna utakmica pred više od 4000 gledatelja na Pecari je bila velika borba
Pogledaj originalni članak

Turčinovići su pobjednici Lige mjesnih zajednica Ožujsko općine Široki Brijeg. U velikonogometnom finalu na Pecari oni su svladali Kočerin (1:09. Pogodak odluke postigao je Ante Bubalo u 64. minuti, majstorski pogodivši iz slobodnog udarca mrežu Tonija Mikulića s 18 metara.

Uzbudljiva utakmica

Zasluge za pogodak pripadaju i Stanku Bubalu, koji je već načeo “petu banku”, ali još uvijek pokazuje nogometno znanje, a ni trkački nije “zapušten”... Opći je dojam kako su Kočerinjani najveći krivci što po četvrti put nisu slavili u finalu na Pecari. Toni Mikulić, Ivan Kvesić, Blago Gašpar, Jadranko sabljić, Stanko Marušić, Stipan Kvesić, Mario Mikulić, Mate Musa, Miroslav Ćuk, Marko Kvesić, Ivan Sesar (Marko Kvesić, Ivan Mukulić, Jure Grubešić, Luka Mikulić, Ivan Ivanković, Mate Ivanković, Marin sabljić, Marin Sesar i Pero Martinović) imali su premoć u prvih 45 minuta, iz koje su stvorili niz prigoda za vodstvo, ali su se propisno ispromašivali, osobito Mario Mikulić Pavo. A vratar Rade Bubalo bio je posebice raspoložen...Imao je Kočerin prigode i na početku nastavka. Onda su Rade Bubalo, Mladen Bubalo, Zoran Bubalo, Tomislav Jurilj, Drago Bubalo, Ante Bubalo, Mateo Kovačić (nije to onaj iz Intera, ali i ovaj je pokazao zavidnu kvalitetu), Stanko Bubalo, Ivan Bubalo Bekić, Ivan Bubalo Jankov, Antonio Bilać (Niko Kožul, Robert Bilać, Danijel Mucić, Marko Kožul, Bruno Kovačić, Karlo Bubalo i Frano Kožul) nakon vodstva mudro čuvali rezultat, a Kočerin pokušavao izjednačiti. Turčinovići su u 76. minuti bili u prigodi preko Stanka i Ivana Bubala Bekića udvostručiti prednost, ali se njih dvojica nisu mogla dogovoriti koji će loptu poslati u mrežu... Mirna, korektna i zanimljiva utakmica u 79. se minuti malo “izrodila”. Bilo je naguravanja, lamatanja rukama, verbalnih dvoboja. Sudac Renato Buhić isključio je najboljeg igrača Kočerina Stipana Kvesića i najboljeg igrača Turčinovića Antu Bubala. Da je sve (ipak) bilo u žaru borbe, dvojica “izopćenih” pokazala su tako što su zagrljeni napustili travnjak. Susret je pratilo preko 4000 gledatelja, korektno navijajući za svoj tabor, mada nije izostala pirotehnika i dim. Susret je počeo na blizu 40, završio na 34 stupnja!

Spektakl

Sve je bilo spektakularno na Dan domovinske zahvalnosti - od izvođenja Lijepe naše, nastupa mažoretkinja i dodjele pehara i priznanja od strane čelnika Športskog saveza, crkvenih, županijskih i općinskih dužnosnika. Turčinovići su uz prijelazni pehar, dobili i trajni za četvrto osvajanje Lige. Kočerin je drugi, Ciglana Gradac i Čerigaj podijelili su treće mjesto. Pehari za najsportskije ponašanje pripali su Trnu i Knešpolju. Najbolji igrač turnira je Zvonimir Ćavar (Ciglana Gradac), najbolji strijelac s 9 pogodaka je Mario Mikulić Pavo Kočerin), dok je najbolji vratar turnira Igor Grgić (Čerigaj). Ante Bubalo proglašen je za najboljeg igrač finalne utakmice. Nakon susreta i u Turčinovićima i na Kočerinu slavilo se do zore. Turčinovići će u Livnu krajem kolovoza predstavljati Široki u borbi za malonogometnog prvaka Hercegovine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.