Mostar

Zrinjski uspio okrenuti vodstvo Slavije i ostvariti pobjedu

Zrinjski uspio okrenuti vodstvo Slavije i ostvariti pobjedu
15.04.2013.
u 10:23
Trener Branko Karačić opet je dao prigodu svojim mladim igračima
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Zrinjskog ostvarili su pobjedu pred svojom publikom nakon prilično dugo vremena. Mostarci su ovoga puta slavili protiv Slavije rezultatom 2:1.

Rano vodstvo gostiju

Za Zrinjski su nastupili: Vasilj, Graovac, Radeljić, Brlenić, Marjanović, Bekić, Crnov, Stojkić, Muminović, Barišić, Aničić, dok su za Slaviju susret počeli: Dujković, Svitlica, Urošević, Rašević, Dudo, Kokot, Saša Radovanović, Dudić, Benović, Đorđević, Aleksić. Susret su bolje otvorili gosti koji su gotovo iz prve prigode uspjeli zabiti za vodstvo. Bio je udarac iz kuta za Slaviju, a obrana domaćih jednostavno se nije dobro postavila, te je primila prilično jeftin pogodak. Benović centrirao iz kuta, a snalažljivi Aleksic s pet metara pogodio mrežu vratara Vasilja. Slavija je par minuta kasnije mogla i do drugog pogotka, ali se Dudić u dobroj situaciji nije najbolje snašao. Ipak, taj pogodak nije dugo domaću momčad držao u šoku. Kako je susret odmicao Zrinjski je postajao sve bolji. Domaći su nogometaši nekak uspjeli spustiti loptu na zemlju, pa su počeli stvarati i prigode. U 23. minuti sjajnu je akciju počeo jučer raspoloežni Stojkić, a nakon nekoliko kratkih dodavanja lopta je došla do Crnova, čiji udarac dobro zaustavlja vratar Slavije.

Preokret


Domaći su izjednačili u 26. minuti. Lopta je došla do Crnova koji je sjajnim lažnjakom izbacio dvojicu svojih čuvara i šutirao. Lopta se odbila, ali je na pravo vrijeme, na pravom mjestu bio Bekić, koji je postigao izjednačujući pogodak. Značilo je to i erupciju oduševljanja u gledalištu, koje je popunjavalo oko 1300 gledatelja. Nešto kasnije mogao je Zrinjski i do novog vodstva. Ipak, tako nešto se nije dogodilo u prvom dijelu. Prvo je na jedan sjajan ubačaj Stojkića kasnio Bekić, a nekoliko minuta kasnije pogodak nije uspio zabiti ni Marjanović, koji je glavom šutirao preko gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1. Tek što je lopta krenula u nastavku s centra, Zrinjski je postigao pogodak. Obrana Slavije početnički je pogriješila, a lopte se dokopao Stojkić, koji odmjerenim udarcem donosi vodstvo plemićima. Do kraj se igra primirila. Zrinjski je dobro čuvao vodstvo, a Slavija nije uspjela ozbiljnije ugroziti gol Mostaraca. Novu pobjedu domaća publika je pozdravila pljeskom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.