Izvučeni parovi

Zrinjski ima nešto vratiti Rudaru...

Zrinjski ima nešto vratiti Rudaru...
04.09.2013.
u 10:08
Široki u gostima kod Igmana ili Famosa, Željezničar kod Kozare, dok Vitez ugošćuje Zvijezdu
Pogledaj originalni članak

U Vogošći su izvučeni parovi šesnaestine finala Kupa BiH. U bubnju su se našla imena svih 16 premijerligaša, 10 klubova s područja NS FBiH i šest klubova s područja RS. Nije bilo dirigiranog ždrijeba, pa se dogodilo da se u tri slučaja međusobno sudaraju premijerligaši, što znači da će tri odmah “izletjeti”.

Uvijek neko iznenađenje

Ali, iskustva nas uče kako će uz ova tri “nesretnika” ispasti još koji premijerligaš, jer u pravilu kupska natjecanja obiluju iznenađenjima. U šesnaestini finala igra se jedna utakmica, dok se od osmine finala pa do finala igraju dvije. Premijerligaški parovi su: Leotar – Olimpic, Vitez – Zvijezda i Zrinjski – Rudar. Leotar protiv Olimpica ima prigodu vratiti Vukovima “milo za drago”, koji su ga u 1. kolu aktualnog prvenstva potukli do nogu (4:0).

Opet prigoda za Branitelj

Glede vraćanja dugova, još je zanimljiviji susret Zrinjski – Rudar. Naime, Karačićeva momčad u drugom je kolu Pod Bijelim brijegom postigla protiv Prijedorčana samo 0:0. Široki Brijeg, branitelj naslova pobjednika gostuje, ali za sada ne zna gdje – kod federalca Igmana u Konjicu ili drugoligaša Famosa u Hrasnici, koji se tek trebaju sudariti. Jedan od najzanimljivijih parova je susret Slavija – Orašje. Naime, Slavija je osvajač Kupa 2009, a Orašje 2006. godine. Ždrijeb je namjestio i dva susjedska obračuna (Bratstvo – Sloboda i Mladost – Podrinje). Branitelj je u prigodi treći put ući među šesnaest najboljih, jer je u Rodoču domaćin Radniku. Željezničar gostuje kod Kozare, Sarajevo kod Busovače ili Podgrmeča. Borac i Velež su kao domaćini favoriti protiv niželigaša. Jesenas se još igraju susreti osmine finala (23. listopada i 6. studenog). Četvrtfinale je na proljeće (12. i 23. ožujka), kao i polufinale (2. i 16. travnja), te finale (7. i 17. svibnja). Pobjednik Kupa BiH stječe pravo nastupa u drugom pretkolu Europske lige sljedeće godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.