EUROPSKA LIGA

Zbog vrućine sudac prekidao susret kako bi se igrači osvježili

Foto: VL FOTO
Zbog vrućine sudac prekidao susret kako bi se igrači osvježili
16.07.2010.
u 08:00
Brazilac Wagner bio je strijelac prvog pogotka na susretu, drugi je zabio Topić
Pogledaj originalni članak

Dva puta Široki Brijeg je dolazio u vodstvo, oba puta favorizirana Austria uspjevala je izjednačiti, no na kraju je završeno bez pobjednika. Već u 45. sekundi Varea se našao u odličnoj prigodi nakon grube pogreške Dragovića, ali iznenada serviranu loptu Argentinac je uputio iznad vrata Lindnera. I Austria je mogla povesti, ali njezini su napadači suviše petljali s loptom i na kraju je Linz promašio vrata. Dobru je prigodu u 13. minuti propustio Mateo Roskan, a za Austriu Stanković u 20. minuti.

Otvorena utakmica

Šilić je nakon prekršaja ubacio u kazneni prostor domaćina gdje je najprisebniji bio Wagner koji je spremio loptu iza vratara Lindnera za vodstvo Širokog Brijega u 25. minuti. Do kraja prvoga dijela Austrijanci su imali terensku premoć, ali njihove akcije činile su se stihijske. Ipak, Stanković se našao u prigodi u 44. minuti, ali je Bandović dobro obranio. U brzom protunapadu Barišić je pobjegao po boku, dobro uposlio u šesnaestercu Vareu, ali je Argentinac za malo promašio vrata. Domaći su u nastavak ušli odlučnije, što je već u 50. minuti rezultiralo izjednačenjem. Roland Linz izigrao je neodlučnu obranu s Pecare, te je iz blizine, ispod Bandovića poslao loptu u mrežu. Tri minute kasnije Šilić je kao i kod prvog pogotka s boka dobacio loptu u kazneni prostor, a Topić je iz visokog skoka neobranjivo pogodio mrežu.

Kratko trajala radost

Radost gostiju trajala je samo četiri minute kada je Austrija drugi put izjednačila. Strijelac je bio preciznim udarcem Schumacher, koji je inače ušao u drugom poluvremenu. Isti igrač propustio je možda najbolju prigodu za domaće u 73. minuti. U završnici utakmice ljubičaste bečke majice ‘načičkale’ su se pred vrata Bandovića, nastojeći pod svaku cijenu izboriti pobjedu. Širokobriježani su se branili, a u nekoliko navrata iz brzih protu udara i oni su uspjeli ugroziti vrata domaćina.

Prazan stadion

Osim proljetne utakmice na Koševu, u sklopu domaćeg prvenstva, protiv momčadi Sarajeva (rezultat je bio 1:1), Široki Brijeg nikada nije igrao neki susret pred praznim gledalištem. Baš zato utakmica protiv Austrije iz Beča igrana je u posebnom, pomalo ‘mrtvačkom’ ozračju’ bez gledatelja na tribinama bečkoga stadiona. Na tribinama su se nalazile samo službene osobe, te vodstva i sponzori dva kluba, kao i 60-ak novinara i fotoreportera, od kojih je desetak bilo iz Širokog Brijega. Valjda nakon svega spomenutog štimung je malo nastojao popraviti i oživjeti domaći majstor na razglasu, koji je glazbu pustio ‘do daske’.

Ipak, sve se činilo pregrijanim, jer je temperatura na Franz Horr stadionu i čitavoj Austriji bila dobro iznad 30 stupnjeva. Igrači su zato osvježenje često tražili pored aut linije pijući vodu, a u 25. minuti sudac je sam prekinuo utakmicu da bi im to dopustio. Teško vrijeme pomalo se odrazilo i na igru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KT
Kralj Tomislav
11:18 16.07.2010.

Bravo S I R O K I, bio sam na utakmici, imo sam srecu da dobijem jednu od ovih 50 karti, sad se dobro odmorite, i napravimo senzaciju...... Bravo majstori, tako se igra za svoj Klub...... pozdrav SKRIPARIMA, Pecara mora da se trese u Cetvrtak.....