TKO JE VLASNIK???

Zbog nelegalne pekarnice u stanu im + 42 stupnja!

Foto: Srećko Stipović
Zbog nelegalne pekarnice u stanu im + 42 stupnja!
31.08.2010.
u 08:37
- Radnja je otvorena bez dozvola, a vlasti još uvijek nisu izvršile nadzor, tvrde Marići
Pogledaj originalni članak

U središtu Novog Travnika u stambenoj zgradi nedavno je otvorena pekarnica. Obitelj Marić ne može izdržati vrućinu jer je na prvom katu, a termometar u živi, dok smo razgovarali, pokazao je 42 stupnja iznad ništice. Mačak je pobjegao od vrućine i više se nije vratio, tvrdi Ivica Marić.

Tko je vlasnik?

Inspekcije još nisu utvrdile tko je stvarni vlasnik te radnje. Koliko je bezvlašće u Novom Travniku uzelo maha, potvrđuje i primjer obitelji Marić koja već mjesec dana guta dim, čađ, trpi nesnošljivu vrućinu, razne i nepodnošljive mirise iz pekarnice. Iako je prema tvrdnjama Mirke i Ivice radnja otvorena nelegalno, bez ikakvih dozvola, vlasti još uvijek nisu izvršile inspekcijski nadzor i zatvorile je. - Mjesec dana živimo u paklu. Uputili smo dopise inspekciji za komunalne djelatnosti općine Novi Travnik, glavnom županijskom inspektoru Hasanu Hrnjiću za komunalne poslove i zaštitu okoliša, inspekciji za zaštitu od požara MUP-a SBŽ-a, građevinskoj inspekciji općine Novi Travnik, ali rad pekarnice i dalje se nastavlja. Imali smo divnog mačka, kućnog ljubimca, koji je pobjegao iz stana jer ne može trpjeti vrućinu - tvrdi nam Ivica.

Uskoro iseljenje

Dok smo razgovarali o ovom problemu u njihovu stanu (zgrada nema betonsku ploču već grede između poslovnih i stambenih prostora), termometar u stanu pokazivao je plus 42. -Ne možemo više živjeti u stanu od vrućine. Morat ćemo seliti, tvrdi Mirka Marić koju posebno brine velika čađ koja dolazi iz pekarnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.