Široki Brijeg

Završni radovi na izgradnji zgrade osnovne škole u MZ Lijeva obala

Foto: VL FOTO
Završni radovi na izgradnji zgrade osnovne škole u MZ Lijeva obala
09.08.2013.
u 10:21
Danas će se održati svečana sjednica Općinskoga vijeća Širokoga Brijega
Pogledaj originalni članak

Na konferenciji za novinare održanoj u povodu Dana općine Široki Brijeg govorili su načelnik Miro Kraljević i predsjednik OV Vinko Topić. O projektima koji su završeni u proteklom razdoblju, ali i o projektima koji su u tijeku i koje tek treba realizirati govorio je načelnik Kraljević.

- Brojni su projekti koji su u fazi realizacije, ili su realizirani u proteklih godinu dana. Ipak bih izdvojio najprije, izgradnju kanalizacije, projekt vrijedan više od 8 mil. KM. U tijeku su završni radovi prve faza ovog projekta, naziva “Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u FBiH“, u vrijednosti 926.000 KM, a koji se izvode kroz središte grada. Ovdje je vrijedno istaknuti da je Općina Široki Brijeg prva u Bosni i Hercegovini koja je počela s provedbom ovog projekta. Izdvojit ću još jedan veliki projekt, a to je izgradnja osnovne škole na Lisama gdje su u tijeku završni radovi. Školu će pohađati preko 900 učenika od prvog do osmog, odnosno devetog razreda. Vrijednost ovog projekta je više od 4 mil. maraka. Nastavljamo s kontinuiranim radom na projektima vodoopskrbe po selima i mjesnim zajednicama, a prije nešto više od mjesec dana u probni rad je pušten vodovod Turčinovići, rekao je između ostalog načelnik Kraljević. Kraljević je najavio aktivnosti tijela općinske uprave na upoznavanju građana o važnosti provedbe popisa stanovništva.

O programu obilježavanja Dana općine i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Općinskog vijeća istaknuvši:

- Ove godine uz prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan općine i blagdan Velike Gospe, bit će posebno svečano.

Naime, u sklopu obilježavanja Dana općine otvorit ćemo obnovljenu knjižnicu s čitaonicom. Također je u programu jedna novina Dani folklora i kulturne baštine koji će se 10. i 11. kolovoza održati na platou ispod hotela ‘Park’. Središnji događaj obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati danas s početkom u 10.30 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.