CIJENE ISTE

Žarić: Nećemo tražiti poskupljenje struje

Foto: VL FOTO
Žarić: Nećemo tražiti poskupljenje struje
13.02.2011.
u 10:50
Direktor EP-a HZ HB odbacio je špekulacije da bi uskoro moglo doći i do poskupljenja električne energije
Pogledaj originalni članak

I dok su građani BiH po tko zna koji put podvrgnuti novim cijenama osnovnih životnih namirnica, iz Elektroprivrede HZ HB stiže vijest da poskupljenja struje u bližoj budućnosti neće biti. Kako je izjavio direktor ovoga poduzeća Matan Žarić, s obzirom na sadašnje stanje stvari vezane uz ukupnu gospodarsku situaciju, posebice težak položaj u kojemu se nalaze kupci, u EP-u HZ HB nemaju namjeru tražiti nikakvo povećanje cijena električne energije za iduće razdoblje.

- Nadam se da u vremenu koje je pred nama neće biti događanja i nepredviđenih pojava koje mogu otežati uspješan rad ovoga poduzeća i dovoditi u nezavidan položaj i nas i naše kupce električne energije - istaknuo je Žarić.

Uspješno poslovanje

Trend izvrsnih poslovnih rezultata iz 2009. godine uspješno je nastavljen, pa je ovo poduzeće za prvih šest mjeseci 2010. godine ostvarilo dobit od 24.000.000,00 KM. Za 2010. godinu su ispunili godišnji plan proizvodnje i proizveli 2.604 GWh električne energije, što je više za 34 posto u odnosu na prošlu godinu. - Sa sigurnošću mogu kazati da će ukupni prihodi biti nešto veći od prošlogodišnjih, a ostvarena dobit veća od polugodišnje, no potpuni i precizni pokazatelji će biti poznati kada završi obračunsko razdoblje. Prihodi JP Elektroprivreda HZ HB su najvećim dijelom ostvareni prodajom električne energije kupcima na domaćem tržištu - dodao je Žarić. U međuvremenu, Elektroprivreda HZ HB nastavlja s provođenjem kapitalnih projekata. - Dakle, nastavit ćemo u tom pravcu, posebice na započetim projektima koji su u različitim pripremnim fazama, kao što su VE Velika Vlajna - Mostar i VE Poklečani - Posušje, Rudnik i TE Kongora - Tomislavgrad kao i Crpna HE Vrilo i mala HE Mokronoge, također u općini Tomislavgrad - naglasio je direktor Elektroprivrede HZ HB. Trenutno ovo poduzeće ima 1831 zaposlenika, dobre kvalifikacijske strukture.

Oko 500 zaposlenika su VSS i VŠ stručne spreme, dok je od ukupnoga broja zaposlenika 40 posto starosne dobi do 40 godina. - Ovo je i naš najvažniji kapital. Svjesni potrebe za sustavnom edukacijom i usavršavanjima iako se nalazimo u vremenu ekonomske krize, značajno smo povećali ulaganja u ovaj segment našega djelovanja.

Stipendije studentima

Svake godine dodjeljujemo stipendije i omogućujemo obavljanje pripravničkoga staža. Tako je ovo poduzeće u 2010. „recesijskoj“ godini dodijelilo 40 stipendija i zaposlilo 80 novih pripravnika. Trenutno je u tijeku natječaj za dodjelu novih 20 stipendija studentima za akademsku 2010./2011. godinu. Uvjeren sam da je ovo pravi put i izvrsna prilika za mlade - poručio je na kraju Žarić. Kao još jedan dokaz uspješnog rada, Žarić je nedavno dobio nagradu “Najmenadžer 2010. godine”, što je dodatan pokazatelj uspješnog poslovanje Elektroprivrede HZ HB.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.