Čitluk

Za izgradnju dijela ceste izdvojeno je 450.000 KM

Za izgradnju dijela ceste izdvojeno je 450.000 KM
13.10.2012.
u 11:32
Sredstva za gradnju nove prometnice u iznosu od 1,300.000 KM su osigurali Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prometa i veza iz namjenskih sredstava GSM licencija za 2008. i 2009.
Pogledaj originalni članak

Ovih su dana gradilište nove prometnice za Međugorje i početak radova na izgradnji međugorske kanalizacije zajedno obišli čitlučki načelnik Ivo Jerkić i predsjednik MZ Međugorje Dragan Vasilj, gdje su se uvjerili da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

Vrijedna dionica

Naime, već neko vrijeme djelatnici građevinskog poduzeća TKM Brina iz Posušja užurbano probijaju trasu za preostalih 850 metara nove ceste od Lovačkog doma u Potpolju prema Međugorju. Ukupna vrijednost tog dijela prometnice iznosi oko 450.000 KM, a prema riječima čitlučkog načelnika Ive Jerkića, trebala bi biti završena u sljedećih mjesec dana. Naime, početkom lipnja ove godine djelatnici tog posuškog poduzeća izgradili su i asfaltirali prvih 1350 metara spomenute ceste u što je utrošeno 880.000 KM. Kada ta nova prometnica za Međugorje, ukupne dužine 2200 metara, u cijelosti bude završena, kod Lovačkog doma će biti spojena na regionalnu cestu Mostar - Čitluk - Ljubuški, a završavat će mostom na potoku Lukoć u Međugorju. Na početku i na kraju te prometnice (kod Pošte u Međugorju i kod Lovačkog doma) u budućnosti je planirana gradnja dva kružna toka. Kao i prvi, i ovaj drugi dio prometnice imat će prostranu šetnicu i biciklističku stazu, a kako je predviđeno, uz tu cestu gradit će se i tlačni cjevovod za buduću međugorsku kanalizaciju kojim će se dopremati otpadne vode do postojećeg pročistača u Potpolju.

Izgradnja kanalizacije

Uz nju će se u blizini Međugorja graditi i prostrano parkiralište za autobuse, a kad za to dođe vrijeme i nova zgrada OŠ Bijakovići. Sredstva za gradnju nove međugorske prometnice u iznosu od 1,300.000 KM, su osigurali Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prometa i veza iz namjenskih sredstava GSM licencija za 2008. i 2009. Načelnik Ivo Jerkić i predsjednik MZ Međugorje Dragan Vasilj su obišli i radove na izgradnji kanalizacije za Međugorje i Bijakoviće, koje su krajem rujna počeli obavljati djelatnici HP Investing d.o.o. Mostar. Riječ je o projektu koji se radi u dvije faze. Prvi dio projekta obuhvaća proširenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Potpolju, dok se drugi dio projekta odnosi na izgradnju visokotlačne crpne stanice u Međugorju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.