O provedbi sporazuma

Vučić 12. svibnja na Kosovu razgovara s tamošnjim Srbima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vučić 12. svibnja na Kosovu razgovara s tamošnjim Srbima
05.05.2013.
u 12:11
Rekao je da mu je savjest mirna i ne boji se "suda svog naroda ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali rajčicom, jajima ili kamenjem".
Pogledaj originalni članak

Prvi potpredsjendik srpske vlade, ministar obrane i koordinator sigurnosnih službi, Aleksandar Vučić, u izjavi za Pink TV najavio kako 12. svibnja odlazi na Kosovo, točnije, na sjever Kosova gdje još ne funkcionira u potpunosti kosovska vlast, kako bi tamošnjim Srbima pojasnio odredbe sporazuma i pokušao ih uvjeriti da promjene stav i prihvate sporazum. Rekao je da mu je savjest mirna i ne boji se "suda svog naroda ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali rajčicom, jajima ili kamenjem".

>> 'Zbog Nikolića Srbiju u svijetu ne doživljavaju kao ozbiljnu državu'

- Meni je savjest potpuno čista. Učinio sam najbolje što sam mogao i borio se za interese svog naroda...i neće me nitko uplašiti - rekao je Vučić dodajući razumije stav kosovskih Srba, ali "ne razumijem njihov pokušaj mijenjanja političke mapu Srbije i nerazumevanje za najveći dio Srbije, za druge ljude". Vučić drži kako će primjena sporazuma iz Bruxellesa biti teška i zbog toga što "EU i Priština pokušavaju u provođenje plana ubaciti i nešto što ne postoji u sporazumu i nije u njegovom duhu". (mf VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.