Kebo napustio SDA

Vodstvo FBiH bez podrške

Vodstvo FBiH bez podrške
05.02.2013.
u 09:35
Mirsad Kebo je naglasio kako je iz SDA istupio na vlastiti zahtjev
Pogledaj originalni članak

Konfuzije i previranja među političarima na razini Federacije BiH se nastavljaju. Na činjenicu da se ne zna tko je s kim i čije boje brani u Vladi Federacije građani BiH se su već navikli, međutim novi trenutak daje činjenica da se iste stvari događaju i kada je u pitanju vodstvo Federacije BiH.

Bez potpore

Naime, samo jedan od potpredsjednika FBiH (Svetozar Pudarić SDP) još uvijek ima stranačku potporu, dok su predsjednik i drugi dopredsjednik trenutačno samostalni strijelci. Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir odavno već nema potporu stranke (HSP-a BiH) pomoću koje je došao do ove stolice, što je najbolje pokazao posljednji Izborni sabor HSP-a BiH. Ni sam Budimir ne gaji više ljubav prema ovoj stranci budući da je u više navrata u medijima isticao kako se ne slaže s politikom ove stranke, te nije skrivao ambicije da osnuje svoju stranku. Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo istupio je na vlastiti zahtjev iz članstva Stranke demokratske akcije (SDA) i do daljnjeg neće davati izjave niti komentirati razloge tog čina - priopćeno je iz njegovog ureda. Dalje se kaže da se Kebo “ograđuje od izjave glavnoga tajnika SDA danoj agenciji FENA, a koji je, kako se navodi u priopćenju, bio upoznat s detaljima i radnjama poduzetim od potpredsjednika Kebe prilikom donošenja ove teške odluke.

Mučna odluka

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izražava veliko poštovanje članstvu Stranke demokratske akcije i duboko žali što je morao donijeti ovako mučnu odluku - kaže se u priopćenju.

“Kao što je u svim svojim dosadašnjim javnim istupima čuvao ugled svakog pojedinca, institucije, političke stranke i naroda, potpredsjednik Kebo očekuje da će njegov čin biti shvaćen kao demokratsko i ljudsko pravo. Od jučer potpredsjednik Kebo i njegov ured djelovat će izvanstranački i kao dosad u skladu s Ustavom, zakonom i interesom svih građana i naroda Federacije i Bosne i Hercegovine”, kaže se na kraju priopćenja vezanog uz istupanje Mirsada Kebe, koje prenosi Služba za odnose s javnošću potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci ovu stranku je napustio i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Desnica Radivojević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.