NOVOST

Vlasnik oružja svakih 5 godina mora donijeti liječničko uvjerenje

Foto: Branimir Bradarić
Vlasnik oružja svakih 5 godina mora donijeti liječničko uvjerenje
20.09.2010.
u 08:12
Novi oružni list posjeduje i neke dodatne informacije koje dosadašnji uopće nisu sadržavali, kažu u policiji
Pogledaj originalni članak

Dvije trećine osoba u Sarajevu koje se nalaze u policijskoj evidenciji vlasnika oružja nisu u predviđenom zakonskom roku predali zahtjev za zamjenu oružanog lista. Prema informacijama iz sarajevske županijske Vlade, od 33.000 evidentiranih vlasnika oružja, niti 13.000 njih podnijelo zahtjev za zamjenu oružanog lista, a kako se ne znaju stvarni razlozi ovakvog stanja odlučeno je da se rok produži za još dvije godine. Inspektor u županijskom MUP-u, Samir Kekić, kaže da je mnogo mogućih razloga zbog kojih većina onih koji se vode u evidenciji vlasnika oružja nisu obnovili zahtjev za izdavanje oružanog lista.

-Ovaj proces zamjene oružanih listova je i predviđen zbog toga da bi se dobila pouzdana slika o tome koliko je vlasnika oružja u Sarajevu. Neki od ljudi koje mi imamo na evidenciji su vjerojatno umrli, jedan broj njih je odselio iz grada, a ima i onih koji više ne posjeduju oružje, pa nemaju ni potrebe tražiti zamjenu oružanog lista. Postupak zamjene oružanog lista će pokazati kakvo je stvarno stanje na terenu, pojašnjava Kekić.

Osim drukčijeg izgleda (oružni list sada ima oblik prometne dozvole), novi oružni list posjeduje i neke dodatne informacije koje dosadašnji nisu sadržavali. Jedna od novina je da vlasnik oružja mora svakih pet godina donijeti novo liječničko uvjerenje. Oni koji se ne budu pridržavali ove obveze mogli bi ostati bez oružja, kažu u policiji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.