''slomili smo im vezu''

Vladimir Petković Mogli smo s 5:1 razbiti Spurse

Foto: Pixsell
Vladimir Petković Mogli smo s 5:1 razbiti Spurse
19.08.2010.
u 11:15
Sarajevski Hrvat na klupi Young Boysa vjeruje u senzaciju kvalifikacija za Ligu prvaka, nadmudrio je Redknappa u Bernu.
Pogledaj originalni članak

Vladimir Petković, menadžer švicarskog Young Boysa, nogometnu karijeru počeo je u NK Sarajevu, a u Švicarskoj je nastupao za Chur 97, Sion, Martigny, Bellinzonu i Locarno. Prvo trenersko iskustvo imao je u Bellinzoni, a osam godina nakon toga menadžer je švicarskog prvaka Young Boysa, s kojim je u utorak svladao Tottenham (3:2). Uspio je nadmudriti Redknappa, koji je poslije izjavio da je umjetna trava u Bernu sputala njegove igrače.

– Nije to razlog Tottenhamova poraza. Uostalom, mi smo već protiv Fenerbahçea pokazali snagu – kaže Petković i dodaje da je zadovoljan s 3:2, iako je vodio s 3:0.

– Realnije bi bilo da je završilo 5:1, jer smo po prilikama to i zaslužili, ali i 3:2 je solidna prednost. I da je ostalo 3:1 bilo bi isto, protiv Engleza se ne smijete braniti.

Četvoricu igrača doveo je do poziva za reprezentacije svojih zemalja - trojica igraju za Švicarsku, a Senad Lulić, koji je zabio Tottenhamu, dobit će poziv Safeta Sušića.

Petković kaže da jedan igrač Tottenhama vrijedi više nego cijela momčad Young Boysa.

– Kad bismo ušli u Ligu prvaka, novčano bismo osigurali klub za duže vrijeme, pa ćemo i u Londonu pokušati napraviti pothvat – nada se Petković.

– Znao sam da su Spursi najjači u veznom redu i ondje sam ih čekao. Bez ijedne velike prilike zabili su dva gola. Pavljučenko je prvi put zabio onakav gol. (lt)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.