Zvizdić: Predložena inicijativa izlazi iz okvira zakonskih procedura

Zvizdić: Predložena inicijativa izlazi iz okvira zakonskih procedura
20.09.2017.
u 09:42
Pogledaj originalni članak

Imajući u vidu da je postupak imenovanja, kao i razrješavanja Vijeća ministara BiH jasno propisan Ustavom BiH, Zakonom o Vijeću ministara i zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH, predložena inicijativa o prikupljanju potpisa podrške, osim što od strane njenog inicijatora predstavlja izraz pukog politikanstva, izlazi i van okvira zakonskih procedura, i zbog toga smatram da bi bilo kakvo postupanje koje je u suprotnosti sa precizno definiranim i važećim zakonskim procedurama značilo njihovo namjerno ignoriranje i nepoštivanje. 

Ovo je, u vezi sa zaključkom o prikupljanju potpisa podrške, izjavio za Fenu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. 

- To bi u stvarnosti predstavljalo ismijavanje vladavine prava, i smatram da u takvom procesu ne trebam učestvovati - rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici 13. rujna usvojio zaključak zastupnika Nezavisnog bloka Sadika Ahemtovića, kojim se predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zadužuje da do iduće sjednice Zastupničkog doma prikupi potpise zastupnika čiju podršku ima u svom radu, kako bi se u idućem periodu mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.