sastanak

Zvizdić na sastanku Konstituence u Washingtonu

Zvizdić na sastanku Konstituence u Washingtonu
22.04.2017.
u 13:00
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Washingtonu redovnom sastanku Nizozemsko- belgijske Konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Sastanak je otvorio nizozemski ministar financija Jeroen Dijsenbloom, a glavne teme o kojima je razgovarano na sastanku su bile ekonomski razvoj, financijska stabilnost zemalja članica ove grupe i aktualni događaji u Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu.

U izjavi koju su predstavnici zemalja članica usvojili tijekom sastanka, između ostalog, navedeno je da zemlje članice nizozemske Konstituence, Bosna i Hercegovina, Armenija, Gruzija, Moldova i Ukrajina, trenutno imaju koristi od podrške MMF-a. Vlasti u ovim zemljama pokazuju čvrstu odlučnost i nastoje implementirati potrebne ambiciozne reforme, piše u izjavi.

- Mišljenja smo da ove zemlje zaslužuju da im se nastavi pružati podrška MMF-a i međunarodne zajednice kako bi ispunili svoje planove - navodi se u izjavi predsjedatelja nizozemske Konstituence.

Nizozemsku konstituencu, pored Bosne i Hercegovine, čini još 12 zemalja: Armenija, Bugarska, Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Makedonija, Moldavija, Nizozemska, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku Konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.