sastanak

Zvizdić i Tusk razgovarali o napretku BiH na europskom putu

Zvizdić i Tusk razgovarali o napretku BiH na europskom putu
20.06.2017.
u 17:15
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Briselu s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Predsjedatelj Zvizdić je predsjednika Tuska upoznao o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, napretku Bosne i Hercegovine na europskom putu i reformskim procesima, a posebno u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije.

Rekao je da je iza Bosne i Hercegovine njena najuspješnija europska godina, ali i da je još puno posla pred nama.

Istaknuo je da je u jedinstveni informacijski sistem za podršku europskih integracija BiH do sada ubačeno oko 20.000 stranica odgovora na Upitnik.

Izrazio je snažno opredjeljenje Vijeća ministara BiH da održi pozitivni zamah, nastavi sa reformskim procesima i napretkom u europskim integracijama.

Naglasio je bitnost valorizacije postignutih rezultata i kontinuirane podrške EU institucija i država članica u tom procesu, te izrazio očekivanje da će Bosna i Hercegovina najkasnije u prvom kvartalu naredne godine dobiti status kandidata.

Informirao je predsjednika Tuska da Bosna i Hercegovina, kao zemlja istinski posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji, aktivno radi na jačanju regionalne suradnje u svim oblasti kao i ubrzanju procesa euroatlantskih integracija regije.

Rekao je da je Vijeće ministara BiH već održalo zajedničku sjednicu sa Vladom Republike Srbije, a uskoro će se održati i jedna sa Vladom Republike Hrvatske, te se radi se na pripremi sjednice sa Vladom Crne Gore što ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regiji.

Sastanku su prisustvovali direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović i šefica Misije BiH pri EU,  veleposlanica Lidija Topić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.