sastanak

Zvizdić i Ramljak danas u Sarajevu o krizi u 'Agrokoru'

Zvizdić i Ramljak danas u Sarajevu o krizi u 'Agrokoru'
27.04.2017.
u 07:45
Pogledaj originalni članak

Povjerenik hrvatske vlade za "Agrokor" Ante Ramljak doputovat će danas u Bosnu i Hercegovinu da bi s predstavnicima vlasti  te „Agrokorovih“ tvrtki u BiH razgovarao o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje.

Kako je potvrđeno Feni iz Vijeća ministara BiH, Ramljak će se danas u Sarajevu sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predstavnicima firmi „Agrokor“ Grude, „Ledo“ Čitluk, „Zvijezda“ Sarajevo, „Konzum“ Sarajevo, „Velpro Sarajevo“ i „Superkartica“ Sarajevo, a susretu će prisustvovati i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Ministar  vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović te ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, kako je potvrđeno, zbog ranije preuzetih obaveza neće biti u mogućnosti da prisustvuju sastanku, iako je to bilo u planu.

Očekuje se razgovori o poslovanju "Agrokorovih" tvrtki u BiH koje osiguravaju radna mjesta za više od pet tisuća zaposlenih.

Nositelj poslovnih aktivnosti "Agrokora" u BiH je trgovinski lanac "Konzum" koji  posluje kao samostalna tvrtka.

Najveći do poslovanja "Agrokorove" tvrtke-kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u "Agrokoru" ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno na razini od oko 130 milijuna konvertibilnih maraka (oko 66,5 miliona eura).

"Agrokorove" tvrtke u BiH pritom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak suradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.