misa i druženje

Župnik don Marin Marić se oprostio od zatvorenika i uprave KPZ Zenica

05.08.2020.
u 18:23
Pogledaj originalni članak

Na blagdan Gospe Snježne, u prijepodnevnim satima župnik don Marin Marić imao je službeni oproštaj s Upravom Kazneno popravnog zavoda u Zenici. Na samom početku don Marin je slavio Misu u zatvorskoj kapelici sa zatvorenicima kojima je uputio riječ ohrabrenja i pozvao ih da surađuju s novim župnikom koji će također voditi pastoralnu skrb o vjernicima koji borave u zeničkom zatvoru. 

Nakon sv. Mise i razgovora sa zatvorenicima u središnjoj zgradi zeničkog zatvora upriličen je službeni oproštaj od don Marin Marića na kojem su sudjelovali prestavnici drugih vjerskih zajednica koji dolaze u zenički zatvor, službenici zatvora na čelu s direktorom Redžom Kahrićem.

Na kraju je direktor zatvora zahvalio don Marinu Mariću za iskrenu suradnju, ljudskost, angažman te mnoštvo dobrih stvari koje je napravio za vjernike koji posjećuju zatvorsku kapelicu. 

- Svima nam je žao što odlaziš, ali smo uvjereni da u Tebi don Marine imamo prijatelja, čovjek i svećenika koji će biti upisan u naša srca, vjerujem da će se većina ovdje samnom složiti da grad Zenica i ova ustanova gubi velikog i hrabrog čovjeka – Hvala Ti na svemu, poručio je Kahrić. 

Nakon direktorovih riječi župnik Marić se zahvalio na suradnji, prijateljstvu, podršci i potpori u realizaciji mnoštva stvari koje su se događale u toj zajednici. 

- Hvala vam na podršci, neću vas zaboraviti, budite i ostanite onakvi kakve sam vas upoznao i doživio, pomozite i mom nasljedniku i budite mu podrška, zaključio je don Marin.

Nakon župnikovih riječi, direktor Kahrić sa suradnicima uručio je prigodan poklon don Marinu.
Druženje je nastavljeno uz obiteljski stol i razgovor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.