Župa Gromiljak proslavila svoj patron

Župa Gromiljak proslavila svoj patron

12. 09. 2018. u 18:21 0

Na blagdan Imena Marijinog župa Gromiljak kod Kiseljaka proslavila je svoj naslovnik. 
Patron je 12. rujna obilježen svečanom svetom misom koju je predvodio dr. vlč. Oliver Jurišić u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ilijom Karlovićem i još četvoricom svećenika, a pod misom je pjevao župni zbor.

Vlč. Oliver je u propovijedi govorio o značenju imena nas ljudi. Pritom je naglasio kako su imena važna i da se po njima prepoznajemo međusobno, a isto tako i imenima oslovljavamo i samoga Boga te Isusovu Majku. Osobito je istaknuo primjer Blažene Djevice Marije koja je vjernicima uzor u vjeri, javlja Nedjelja.ba.

Nakon današnje proslave župljane župe Gromiljak očekuje još jedna – vanjska proslava patrona bit će u nedjelju, 16. rujna. Svečano misno slavlje u 11.00 predslavit će dr. mons. Pavo Jurišić, kanonik i profesor na KBF-u, a između ova dva dana bit će trodnevnica (13., 14. I 15. rujna) tijekom koje će mise u 18.00 predvoditi dr. vlč. Oliver Jurišić.

Pola sata prije svake mise molit će se krunica i vjernici će moći pristupiti ispovijedi. Poslije večernjih misa kroz trodnevnice dr. Jurišić će imati susrete s mladima i predavanje u dvorani župske kuće. 

Župnik i ove godine uz domaće očekuje i veliki broj vjernika koji iz okolnih župa desetljećima pohode Gromiljak u povodu vanjske proslave Imena Marijina.

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".