Super!

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku
24.07.2021.
u 08:37
Pogledaj originalni članak

Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus, pa bi se trebao držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost. Ipak, postoji jednostavan način kako spriječiti prebrzo klijanje a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam tjedana, za razliku od krumpira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.