LJETNA DELICIJA

Znate li kako pravilno spremati krastavce da duže traju i budu osvježavajuće hladni?

Foto: shutterstock
Znate li kako pravilno spremati krastavce da duže traju i budu osvježavajuće hladni?
05.06.2023.
u 08:47
Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže održati svježima
Pogledaj originalni članak

Iako su krastavci dostupni tijekom cijele godine, najbolje vrijeme za uživanje u njima su ljetni mjeseci. Kad su na vrhuncu sezone, krastavci su malo svježiji i ukusniji, te su neizostavni u ljetnim salatama, namazima, pa čak i u smoothiejima, kako prenosi Real Simple.

Ako ste ikada primijetili da vašim krastavcima ističe rok trajanja samo nekoliko dana nakon što ste ih donijeli s tržnice, to bi moglo biti zbog načina na koji su pohranjeni. Mnogi krastavci kupljeni u trgovini imaju voštani sloj koji im omogućuje duži rok trajanja, ali pravilna pohrana ključna je za produživanje njihovog vijeka trajanja. 

Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže održati svježima. Zamotajte cijeli krastavac u plastičnu foliju i zatim ga spremite u hermetički zatvorenu posudu.

Plastična folija djeluje kao štit i zadržava vlagu, što sprječava sazrijevanje. Nakon što isprobate ovu metodu, bit ćete ugodno iznenađeni kada vidite da su vaši krastavci još uvijek hrskavi i do tjedan dana kasnije.

Ako krastavce prethodno narežete, nemojte ih stavljati u plastičnu vrećicu osim ako ih ne planirate pojesti u istom danu. Umjesto toga, zamotajte ih u vlažni papirnati ručnik i zatim ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.

Zadržavanje vlage ključno je za održavanje svježih kriški krastavca što je duže moguće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.