objašnjenje

Znanost kaže da postoji pogrešan način pravljenja čaja, naučite ga praviti ispravno

Znanost kaže da postoji pogrešan način pravljenja čaja, naučite ga praviti ispravno
17.08.2020.
u 21:03
Pogledaj originalni članak

Kada je u pitanju pravljenje čaja, mnogi misle da je potrebno samo na bilo koji način zagrijati vodu. No istina je ipak malo kompliciranija od toga, a znanost i ovoga puta ima objašnjenje za to.

Osim što, ovisno o vrsti čaja, trebate paziti koje temperature mora biti voda s kojom ga spravljate, morate znati da postoji pogrešan način na koji tu vodu zagrijavate. Svima nam se barem jednom dogodilo da vodu ili mlijeko zagrijavamo u mikrovalnoj pećnici. Nekada nam se jednostavno ne da staviti vodu u lončić i čekati da dođe do vrenja. U tim se trenucima okrećemo dobroj staroj mikrovalnoj, no većina ljudi ne zna da se na taj način voda ne zagrije ravnomjerno, piše ljepotaizdravlje.hr.

Naime, znanost kaže kako se voda u mikrovalno zagrijava od gore prema dolje te je stoga neravnomjerno zagrijana. Na površini će voda biti toplija, dok će na dnu biti hladnija. Kada vodu zagrijavate u lončiću, ona se zagrijava od dolje prema gore te je temperatura ujednačena. Stoga, kod iduće pripreme čaja pazite na način kuhanja vode te temperaturu vode prilagodite ovisno o vrsti čaja koju želite piti. Nemojte biti lijeni i koristiti se mikrovalnom jer to može itekako utjecati na kvalitetu vašeg čaja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.