Heusenstamm kod Frankfurta

Zlatko Dalić zapjevao s Livnjacima: “Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi…”

Foto: Fenix Magazin
Foto: Fenix Magazin
Foto: Fenix Magazin
Foto: Fenix Magazin
30.09.2018.
u 13:46
Pogledaj originalni članak

U Heusenstammu nedaleko od Frankfurta na Majni u subotu navečer održana je druga po redu Livanjska noć, koju je organizirala Livanjska zajednica Frankfurt (LZF). Osim iz Frankfurta i okolice na Livanjsku noć su stigli i Hrvati iz Berlina, Münchena, Freiburga, Dortmunda, Mainza, Wiesbadena…

U Heusenstammu su bili mnogi poznati uzvanici i gosti večeri iz domovine. Najveće oduševljenje je nastalo kad je u dvoranu ušao najuspješniji hrvatski trener i osvajač srebrene medalje na SP u Rusiji Zlatko Dalić, piše Fenix-magazin/MD. 

Dirljiv trenutak je bio i kad je cijela uprava Livanjske zajednice Frankfurt izišla na binu, a s njima i Zlatko Dalić pa su zajedno zapjevali novu pjesmu Ilijana Perkovića i Oxy-banda posvećenu Livnjacima u tuđini.

Dok su pjevali stihove   “Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi, da li ih tamo u tuđini nostalgija budi…..”, nitko u dvorani nije ostao ravnodušan.

O velikom problemu iseljavanja u pozdravnom govoru su govorili i livanjski fratri, fra Ivo i fra Jure. Oni su zajedno sa članovima KUD-ova  HKUD-ovi Rudine i Ljubunčić autobusom doputovali iz Livna u Frankfurt. Na Livanjsku večer su doputovali i fratri iz Frankfurta i Frankfurtu okolnih hrvatskih katoličkih misija.

U glazbenom dijelu večeri osim Ilijana Perkovića i Oxy-band, koji su izveli premijeru te nove pjesme posvećene Livnu, nastupio je Toni Pavić i Marko Omazić, KUD-ovi Rudine, koji su izveli novi bećarac posvećen Zlatku Dalićui, KUD  Ljubunčić, Klapa Frankfurt te na kraju zvijezad večeri Ivan Zak.

Program večeri jako dobro su vodili Klara Jamić-Periša i Dinko Periša.

Tijekom večeri bila je upriličena prodajna izložba slika akademskog slikara Ivice Vlašića te književni kutak gdje j bilo moguće kupiti romen Ante Guge “Žetva u polju otrova te knjigu Tomislava Perkovića “Livanjska prezimena”.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.