REAKCIJA HDZ-a BiH HNŽ-a:

Zgrade paljene u anarhističkom pohodu

Foto: ''
Zgrade paljene u anarhističkom pohodu
08.02.2014.
u 11:13
- Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH - navodi se u priopćenju
Pogledaj originalni članak

U povodu današnjih zbivanja u Gradu Mostaru Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije na izvanrednom zasjedanju najoštrije je osudilo vandalski čin napada na institucije koje su smještene u Gradu Mostaru. 

- U 16. 00 sati organizirana skupina od oko 350 huligana koji su iz Istočnog dijela Mostara prešli u Zapadni u svom anarhističkom pohodu zapalili su zgrade : Vlade HNŽ - a, Gradske vijećnice, Gradske uprave, Doma HDZ BiH, Skupštine HNŽ - a, te nekolicine vozila građana Mostara. Posebice želimo ukazati na činjenicu da navedena skupina koju su pojedini mediji do sada identificirali s nezadovoljnim građanima, nema nikakve veze s njima nego je riječ o nacionalnoj i politički instruiranoj skupini kojoj je za cilj bilo uvesti Grad Mostar u međunacionalne sukobe i ratno stanje. Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH, a s ciljem rušenja federalnog ustroja Federacije BiH i županijskih institucija vlasti. Uzvicima – Ovo je Bosna! u središtu Mostara, Hrvatima u Mostaru i BiH se poslala vrlo jasna politička poruka. Radi se o pomno izabranim političkim ciljevima o čemu zorno govori i činjenica da se na meti vandala nije našla niti jedna zgrada federalnih institucija vlasti. Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ – a osudilo je potpuno inertno ponašanje pripadnika MUP – a HNŽ-a koji su nijemo promatrajući ove vandalske događaje omogućili da Grad Mostar nalikuje na ratnu bojišnicu. Pozivamo građane Mostara, Hercegovačko – neretvanske županije, Hrvatice i Hrvate, da ne nasjedaju na laži, spinove i političke kuhinje koje sve što se danas dogodilo žele opravdati i prikazati kao bunt obespravljenih građana. Pravo na mirne prosvjede je demokratsko pravo koje je Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) uvijek podupirala, ali ne može poduprijeti vandalizam i anarhiju koja je danas rezultirala desecima milijuna štete, koja će još više opteretiti i ovako tešku financijsku situaciju. Hrvatice i Hrvati, građani Mostara i Hercegovačko – neretvanske županije ni mnogo teže situacije proteklih godina nisu nas pokolebale i uplašile. Ponosni i uzdignute glave do sada smo uvijek bili i ostali uz svoj hrvatski narod. Uvjereni smo kako će nam današnji događaji još više otvoriti oči i kako ćemo na krilima svehrvatskog zajedništva i poslije nemilih mostarskih zbivanja izići još jači i ostvariti svoje svete ciljeve - navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
21:23 08.02.2014.

Pa treba pitati Čovića Raguža gdje će nam djeca raditi svim koji nisu u strankama koji nisu korumpirani i prodani..Mene interesira samo red i zakon..Dosta je stranačkih i rodbinskih veza.. Samo. Nek podnesu finansijske kartice kad su počeli i sada..a mi budale Šutimo..