zenica

Zenički rudari pogona "Stranjani" ponovno obustavili rad

Zenički rudari pogona "Stranjani" ponovno obustavili rad
07.10.2019.
u 13:15
Pogledaj originalni članak

Rudari pogona "Stranjani" Rudnika mrkog ugljena Zenica ponovno su obustavili rad, saznaje Fena. Vršitelj dužnosti direktora zeničkih rudnika Edin Pašić ističe kako još nema službenu informaciju, ali dodaje da je i on čuo kako je došlo do obustave rada.

- Mi smo imali sastanak u pogonu „Stranjani“, kojom smo im prilikom prezentirali Plan kraktoročnih mjera na sanaciji poslovanja i smanjenju troškova za RMU Zenica. Po tom bi planu rudari iz pogona "Stranjani" bili raspoređeni u preostala dva pogona, "Raspotočje" i "Stara jama", s ciljem efikasnijeg rada - kaže Pašić, koji dodaje da preraspodjela radnika ne znači i zatvaranje pogona "Stranjani", čega se boje tamošnji rudari.

O tome kakva će biti sudbina pogona "Stranjani", kaže Pašić, odluka će biti donesena tek nakon što bude završena izrada konačnog plana sanacije za zeničke rudnike, a koju nova Uprava ima obvezu napraviti u roku od dva mjeseca.

Podsjetimo, rudari "Stranjana", zbog straha da bi njihov pogon mogao biti zatvoren, štrajovali su i ranije, a zadnji put polovicom kolovoza ove godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.