Istraga

Žena koja je podmetnula požar kod Šibenika je zaposlenica HAC-a?

Žena koja je podmetnula požar kod Šibenika je zaposlenica HAC-a?
29.07.2019.
u 11:13
Pogledaj originalni članak

Iz Policijske uprave šibensko-kninske jutros su izvijestili da još traje kriminalistička obrada žene (53) koju se sumnjiči da je namjerno izazvala požar na području Dubrave koji je izbio u subotu oko 13.30 i koji se nošen jakim jugom proširio, a vatra je zahvatila područje od oko 900 hektara.

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. do 23. srpnja.

Sve ih je, kako jutros donosi Šibenski portal, u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda palila improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Također, Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Podsjetimo, riječ je o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslijepodne, a nošen jakim vjetrom brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba s požarom, a u nedjelju ujutro je vatrogascima pomogla kiša.

Požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu su tijekom noći ostali dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.