5 uvjeta

Željko Glasnović objavio što Vlada mora učiniti za njegov glas

Željko Glasnović objavio što Vlada mora učiniti za njegov glas
05.05.2017.
u 15:43
Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Željko Glasnović objavio je na Facebooku što HDZ-ova Vlada mora učiniti da bi dobila njegov glas za parlamentarnu većinu.

Objavio je fotografiju popisa pet uvjeta, a koje su potpisali ministar branitelja Tomo Medved, državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, premijer Andrej Plenković te sam Željko Glasnović.

On tako traži da se što žurnije isplate zaostaci pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava te da se Zakon o hrvatskim braniteljima stavi u proceduru Vlade RH i potom u Hrvatski Sabor.

Treća točka na popisu je da se što hitnije sazove plenarna sjednica po pitanju Hrvata u Bosni i Hercegovini kojom se treba ukinuti nepotrebna birokracija, ažurira popis svih Hrvata izvan domovine te ubrza postupak dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori. 

Četvrta točka je rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina, a u petoj točki traži izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore u donošenje zakona u tu svrhu. 

Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.