Božićni koncert u Orašju

Zbor Adoro deset godina donosi glazbom zvonku radost Posavini

24.12.2022.
u 10:06
Prigodne riječi uz blagdan uputio župnik župe bl. Alojzija Stepinca fra Bono Kovačević i ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pejić
Pogledaj originalni članak

Župa bl. Alojzija Stepinca u Orašju uvela je svoje vjernike u Božićno vrijeme s prekrasnim glazbenim ozračjem kroz tradicionalni Božićni koncert održan u Župnoj crkvi. Kroz pjesme i glazbu publika je mogla osjetiti dolazak Božića i blagdana koji su pred nama. 

Po prvi put na tom je koncertu nastupio je Župni zbor Zbor Adoro Župe Uznesena Blažene Djevice Marije Tolisa, koji je izveo 12 najljepših Božićnih pjesama kako bi na što ljepši način približili blagdan. Oduševljena publika poželjela je da se takav Božićni dar župi Orašje nastavi svake godine, piše Večernji list BiH.

Pjesmama donijeli radost

- Donijeli smo svojim pjesmama komadić raja u ovu posavsku crkvu i dodaje, kazala je ravnateljica i dirigentica prof. Marija Nedić. 

- Ja sam veoma ponosna i na pjevače i jako zahvalna župniku i Centru za kulturu što smo ove godine održali božićni koncert. Mi smo se posebno pripremali i odabrali po nama najljepše pjesme iako su sve lijepe, ukupno 12 pjesama. Sudjelovao je cijeli zbor. U zboru imamo 25 pjevača i jednu studenticu koja nam se vrati povremeno i nastupa s nama. Naše pjevanje donosi prije svega nama radost, a to pozitivno ozračje onda dalje širimo i prenosimo na druge, kaže Nedić. 

Čarolija Božića

Publiku je tijekom koncerta prigodnim riječima pozdravio župnik fra Bono Kovačević, a uz Nedić se obratila i ravnateljica Centra za kulturu Orašje Sanja Pejić jer je Centar za kulturu u suradnji sa župom organizirao prekrasno glazbeno druženje. Nije skrivala zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom sa zborom Adoro. 

- U svakoj zajednici postojanje zbora mladih koji svoju mladenačku energiju daruju glazbi veliko je obogaćenje, kazala je. 

- Ovo je 15. Božićni koncert u Orašju, koji zbog pandemije koronavirusa nažalost nije imao svoj kontinuitet, ali je na zadovoljstvo ponovno organiziran u Župnoj crkvi u Orašju i najljepšom glazbom unio čarolija Božića u ovu župnu zajednicu. S ovim koncertom i Božićnom predstavom za djecu, dan ranije, Centar za kulturu Orašje zaključio je blagdanski program za ovu godinu, kazala je ravnateljica Pejić.

Zvonka radost

Kroz Zbor Adoro je prošlo više od 50-ak članova, puno ih je otišlo u inozemstvo, neki na školovanje, no povremeno se vraćaju zboru. Iako se pjevači izmjenjuju, kvaliteta izvedbe raste iz godine u godinu. Adoro sudjeluje pjesmom na misnim slavljima u župi, ali njihov glazbeni život obiluje i brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu. 

Zbor Adoro obilježio je ove godine deset uspješnih godina djelovanja. Zbor je poseban i po velikoj ljubavi koje ugrađuju u svoje pjesme i nastupe. Očito je da ljubav donosi i posebnost izvedbe svih pjesama, skladno i vrhunski izvedenih, a opet na poseban Marijin način sa zajedničkom porukom: Glazba je zvonka radost.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.