sjednica

Zbog požara u ‘Bingu’ SDP traži izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ

Foto: Vijesti.ba
Zbog požara u ‘Bingu’ SDP traži izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ
23.04.2017.
u 13:48
Pogledaj originalni članak

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a uputio je inicijativu za održavanje izvanredne sjednice županijske Skupštine zbog požara koji se sinoć dogodio u Hipermarketu “Bingo” u Vrapčićima, priopćeno je iz Gradskog odbora (GO) SDP-a BiH Mostar.

S obzirom da u Mostaru ne postoji Gradsko Vijeće  inicijativu za održavanje sjednice su uputili prema Skupštini HNŽ-a i predsjedatelju županijske Skupštine Šerifu Špagi, nakon što su sinoć obišli požarište te razgovarali s nadležnim službama i pojedinim radnicima.

Sinoć je ugroženo desetine radnih mjesta i egzistencija desetina obitelji i  o tome svoj sud moraju dati institucije vlasti, navodi se u priopćenju.

”S obzirom da su u Hipermarketu ‘Bingo’ desetine radnika zarađivali svoje plaće, radnici prije svega, ali i javnost trebaju znati koja je sudbina tih radnika, kako im se može pomoći i hoće li će doći do obnove uništenog objekta i kada? Smatramo da Skupština HNŽ-a o tome mora dati svoj sud i to u najkraćem mogućem roku i iz tog razloga Vas pozivamo da sazovete izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ-a kako bi zastupnici bili upoznati sa situacijom, a Skupština HNŽ-a mogla donijeti adekvatne zaključke i pomogla radnicima zbog tragedije koja je zadesila ‘Bingo’ “, stoji, između ostalog,  u upućenoj inicajitvi.

Također se navodi kako bi na sjednici trebao prisustvovati mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, vlasnik Hipermarketa “Bingo” Senad Džambić te predstavnici Civilne zaštite HNŽ-a. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.