Parlament BiH

Završena jedna i odmah počela druga sjednica Zastupničkog dom

Završena jedna i odmah počela druga sjednica Zastupničkog dom
05.07.2017.
u 11:35
Pogledaj originalni članak

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH se po okončanju rasprave o materijalu s oznakom „povjerljivo“, koji su zastupnici razmatrali bez prisutnosti javnosti, izjasnio o svim točkama dnevnog reda sjednice koja je prekinuta 14. lipnja, a nastavljena jutros.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, koji je predložio zastupjnik Damir Arnaut, je zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a prilikom glasovanja upućen Povjerenstvu Kolegija na usuglašavanje.

Predloženim zakonom se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Zastupnici nisu prihvatili negativno mišljenje Ustavnopravnog povjerenstva o Prijedlogu zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač zastupnik Denis Bećirović, te je predloženi zakon vraćen povjerenstvu da ga ponovno razmotri i sačini novo mišljenje.

Podržani su principi Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, čiji je predlagač Privremeno zajedničko povjerenstvo oba doma Parlamenta BiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Zastupnici su, između ostalog, usvojili Godišnje konsolidirano izvješće interne revizije za 2016. godine, te Konsolidirano izvješće o sustavu financijskog upravljanja i kontrole za 2016.

Usvojeno je i Izvješće o provođenju zakona iz nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u 2016. godini, kao i Izvješće o zaštiti osobnih podataka u BiH za 2016. godinu.

Zastupnički dom je imenovao Tatjanu Klječanin-Martić za člana i predsjedateljicu Neovisnog odbora kao neovisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda.

Inicijativa Denisa Bećirovića, kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Zakon o kinematografiji BiH nije usvojena zbog nedovoljne podrške zastupnika iz RS-a.  

Usvojena je inicijativa Mladena Bosića, kojom se „zadužuje Regulatorna agencija za komunikacije da Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dostavi informaciju o rezultatima usklađivanja cijena usluga mobilne telefonije u BiH s cijenama u regionu i Europi, u skladu sa zaključcima usvojenim na 23. sjednici Doma, održanoj 12.1.2016.“

Između ostalog imenovano je Istražno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje utroška sredstava Izvozno-kreditne agencije BiH i sredstava prikupljenih i namijenjenih gradnji puteva.

Data je suglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, te je usvojen materijal s oznakom „povjerljivo“, čime je okončana ova sjednica Zastupničkog doma.

Odmah po okončanju ove počela je nova sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.