Problem Posavine

Zaustaviti ekonomsko iseljavanje Hrvata

25.10.2015.
u 06:15
Hrvatska politika mora ponuditi rješenje za ovaj problem
Pogledaj originalni članak

Kandidati HDZ-a i Domoljubne  koalicije  za 11. izbornu jedinicu iz BiH Božo Ljubić, nositelj liste i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a, zatim Ivan Šuker, zastupnik u Hrvatskom saboru, i Zvonimir Banović posjetili su Brčko Distrikt BiH. - Prvi put se napravila lista koja je prihvatila sve Hrvate izvan Hrvatske, kazao je Ivan Šuker dodajući da je od iznimne važnosti da Hrvatska sa svojom pozicijom kao članica Europske unije može i politički i gospodarski pomoći BiH i Hrvatima u BiH.

- Hrvatska već dugo ima programe za pomoć Hrvatima preko Ureda za pomoć Hrvatima izvan domovine. Neki su programi za vrijeme ove vlade obustavljeni, a to je prije svega pomoć mladim obiteljima za povratak na područja s kojih su prognani. Ono što je vrlo važno jeste da se projekt financiranja Kampusa 1 u Mostaru održava, kao i da se projekt Kampus 2 započne i napravi jer je to možda i jedan od ključnih objekata za Hrvate u BiH, naveo je Šuker te iskazao jasnu poruku u smislu pomoći bosanskohercegovačkim Hrvatima u povratku, kao i izjednačavanju prava pripadnika HVO-a i branitelja u Republici Hrvatskoj.

Izaslanstvo je boravilo i u Orašju gdje je nazočilo proslavi Dana općine. Tijekom svečanosti u Orašju je izražena nada kako će se zaustaviti ekonomsko iseljavanje iz Posavine, te kako će povratničke hrvatske obitelji imati uvjete za normalan život u ovom dijelu države. Istaknuto je kako je prvi cilj hrvatske politike zadržati hrvatski narod na ovome području u budućnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.