Parlament BiH

Zastupnici odbili prijedlog zakona o lijekovima

Zastupnici odbili prijedlog zakona o lijekovima
29.12.2016.
u 19:15
Pogledaj originalni članak

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, u drugom čitanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. O ovoj točki danas nije vođena rasprava u Zastupničkom domu, a podršku zakonu tijekom glasovanja uskratili su zastupnici iz Republike Srpske, tako da je usuglašavanje ostavljeno za narednu sjednicu, javlja Srna.  

"Za" su bila 24 zastupnika, 12 je bilo protiv i pet suzdržanih. Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma podržalo je ranije ovaj prijedlog zakona za koji su glasovali Senad Šepić (SDA), Šefik DŽaferović (SDA), Nikola Lovrinović (HDZ) i Damir Arnaut (SBB), dok su protiv bili Momčilo Novaković (NDP) i Lazar Prodanović (SNSD). 

Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima propisuju se sastav, mandat, način odlučivanja i druge obveze Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Ovaj zakonski prijedlog našao se u redovitoj proceduri nakon što su oba doma Parlamentarne skupštine BiH odbila zahtjev Vijeća ministara da on bude razmatran po hitnom postupku. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.