Nakon žalbe

Zašto je pooštravanje mjera Novaliću indikativno: Sud je ovim potvrdio osnovu sumnje

Zašto je pooštravanje mjera Novaliću indikativno: Sud je ovim potvrdio osnovu sumnje
05.06.2020.
u 17:43
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo radi aktivno na prikupljanju dokaza u predmetu koji se odnosi na nabavku 100 respiratora u kojem su osumnjičeni premijer FBiH, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) te vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić.

Nakon žalbe Tužiteljstva Sud je prihvatio djelimično prigovor i pooštrio mjere osumnjičenima zabranjujući sastajanje sa svjedocima i prilazak na bliže od 50 metara, uz određeni specifični izuzetak kada je u pitanju Novalić. Međutim, iako se radi o takoreći kozmetičkim izmjenama u ranije izrečenim mjerama zabrane indikativna je pozadina.

Ovim potezom Sud je definitivno potvrdio osnovnu sumnju Tužiteljstva te je izvjesno očekivati i stav Tužiteljstva o pitanju podizanja optužnice. Ako dođe do optužnice nesumnjivo je da će to biti dodatni teret za Novalića kao premijera koji vodi Vladu u izazovnom periodu nakon pandemije koronavirusa.

Također, Novalić će sada svaki put prije nego što zakaže sjednicu Vlade morati obavijestiti Tužiteljstvo da će doći u neposredni kontakt i da će komunicirati sa određenim svjedocima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.