Kod Tuzle

Zamjenik ministra Krešić na postrojavanju 5. pješačke brigade OS BiH na Dubravama

28.11.2022.
u 16:32
Pogledaj originalni članak

Svečanim postrojavanjem postrojbi 5. pješačke brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na lokaciji Vojarne i zračne luke „Dubrave“ kod Tuzle, u ponedjeljak 28. studenoga 2022. godine, obilježena je 17. obljetnica oformljavanja OS BiH.
Ceremoniji u povodu predstojećeg 1. prosinca – Dana OS BiH, nazočio je zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić, predstavnici civilnih struktura vlasti, kao i lokalnih medijskih kuća.

Nazočnima se obratio zapovjednik 5. pješačke brigade OS BiH brigadir Emir Koliko, koji je istaknuo rezultate koje je Brigada ostvarila u ovoj godini, uz druge postrojbe koje su razmještene na ovoj lokaciji OS BiH. Brigadir Kliko je nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima čestitao na postignutim rezultatima i zaželio sreću u daljoj karijeri.

Vojarnu i zračnu luku „Dubrave“ nakon postrojavanja je posjetila i zapovjednica NATO Stožera Sarajevo brigadni general Pamela McGaha. Ona se u zapovjedništvu 5. pješačke brigade OS BiH sastala sa zamjenikom ministra obrane Krešićem i brigadirom Klikom. Brigadir ih je upoznao o aktivnostima i budućim planovima postrojbe te su zajedno obišli i poligon za borbu u urbanom naselju, koji je i u izgradnji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.