Suradnja sveučilišta i rektora iznmno važna

Zajedno raditi na razvoju visokog obrazovanja

Zajedno raditi na razvoju visokog obrazovanja
08.12.2017.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

Sveučilište u Mostaru danas slavi 40 godina svoga postojanja. Važno je uputiti na činjenicu kako naša tradicija u visokom obrazovanju seže još od 1895. godine, a važan datum je i osnivanje Sveučilišta u Mostaru 1992. godine. Sve to pokazuje u kakvom okruženju i s kakvim promjenama se mi susrećemo i u društvu, ali i na razini visokog obrazovanja.

Svako vrijeme nosi svoje poteškoće i danas je teško reći koje je najteže, a koje najbolje vrijeme za visoko obrazovanje, pa i Sveučilište. Četrdeset godina može govoriti o akademskoj i znanstvenoj zrelosti. Ali može upućivati i na činjenicu da su nam nakon svih ovih godina potrebni novi kadrovi, nova saznanja i novi pristupi.

Kao predsjednik Upravnog vijeća, svjestan sam svih izazova koji su pred Sveučilištem i visokim obrazovanjem. Nitko nema čarobnog štapića i nitko lako i jednostavno ne može riješiti nagomilane probleme te stvoriti novu vrijednost. To mora i bit će rezultat zajedničkog promišljanja svih nas, zajedničkog dizajniranja tih rješenja i teškog zajedničkog rada. Na tom putu moramo se mijenjati.

Prihvaćati promjene i biti spremni usvojiti ono što definiramo kao strateško. A Sveučilište u Mostaru mora se strateški pozicionirati i voditi. Zato s menadžmentom Sveučilišta i rektorom Tomićem radimo i surađujemo na novoj strategiji. Ona mora biti put budućnosti i temelj rješavanja svih naših izazova. Veliki sam optimist i vjerujem u budućnost Sveučilišta u Mostaru te sam spreman teško raditi za tu perspektivu. I očekujem da svi drugi budu spremni na postavljene izazove i da budu odgovorni. To od nas traže naši studenti, njihovi roditelji i društvo u cijelosti.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.