Kiseljak

Zajedničkim programom i druženjem završeno 6. dječje ljeto

Zajedničkim programom i druženjem završeno 6. dječje ljeto
05.07.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Zajedničkim sudjelovanjem u misnom slavlju, potom programom koji su organizatori i sudionici pripremili za svoje roditelje i župljane, a koji je počeo zajedničkim plesom ispred crkve te druženjem, ove nedjelje završen je šesti po redu kamp Dječje ljeto. Za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola i ove su ga godine organizirali animatori i volonteri Franjevačke mladeži, Frame, na čelu s duhovnim asistentom fra Zoranom Vukovićem, a u suradnji sa župnim uredom sv. Ilije Proroka u Kiseljaku.

Kroz kamp je ove godine prošlo ukupno 169 mališana. Prva tri dana kroz igru i u igri mnoštvo korisnih znanja i vještina usvajali su učenici nižih razreda, njih 92. Potom su palicu preuzeli učenici viših razreda, od petog do osmog. U njima prilagođenim sadržajima koje su osmislili animatori i volonteri Frame Kiseljak, ukupno je bilo 43 mladih, i oni su u kampu proveli tri dana.

Dječje ljeto završilo je zajedničkim programom i druženjem koje je upriličeno nakon zajedničke “učeničke” mise. Tako je u proteklih tjedan dana na prostoru oko župne crkve sv. Ilije u Kiseljaku boravilo više od 200 djece i mladih koji su svojim smijehom i radošću te pozitivnom energijom ispunili prostor oko crkve, a budući da je kiseljačka crkva smještena na uzvišenju, i cijelo središte Kiseljaka.

Dječje ljeto postalo je događaj kojemu se djeca i mladi župe Kiseljak raduju, a zbog raznolikog programa koji im pripreme volonteri i animatori Frame, svaki je kamp dručkčiji i za djecu, kažu, nezaboravan. “Ljeto u Kiseljaku nije ljeto bez Dječjeg ljeta”, riječi su jednog od sudionika koje najbolje opisuju značaj ove manifestacije za najmlađe župljane Kiseljaka. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.