prošlo 27 godina

Za zločin nad nedužnom djecom u Vitezu do danas nitko nije odgovarao

Foto: Vitez.info
Za zločin nad nedužnom djecom u Vitezu do danas nitko nije odgovarao
10.06.2020.
u 21:20
Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga i vlasti položit će vijence i upaliti svijeće, dok će se u 18,00 sati na spomen obilježju "Osmica" služiti sveta misa.
Pogledaj originalni članak

Obilježeno je u srijedu 27 godina od napada Armije BiH na viteško naselje Podgradina u kojemu je poginulo osmero djece.

Tog 10. lipnja 1993., u jeku rata, Vitežani, ali i svi ratni promatrači i mediji, zanijemili su od užasa koji je pogodio naselje Podgradina u Vitezu. 

Oko 20 sati i 45 minuta doletjela je granata s položaja tzv. Armije BiH, kalibra 120 mm, i pala dva metra od 14-ero djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece, troje je preminulo u bolnici, a ostalih šestero djece je ranjeno, piše Vitez.info. 

Razorna moć granate vidjela se po tome što su roditelji svoju djecu prepoznavali po odjeći i obući. Video snimku tog stravičnog događaja nije htjela objaviti nijedna inozemna TV mreža. 

Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga i vlasti položili su vijence i upalili svijeće, dok je u 18,00 sati na spomen obilježju "Osmica" služena sveta misa.

Za ovaj grozomorni ratni zločin nad nedužnom djecom do danas nitko nije odgovarao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.